Конкурс на створення матеріалів про проблеми фізичної доступності українських міст

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
ligasyla

web-site-cover-1920x1080-july_s1
Конкурс на створення матеріалів про проблеми фізичної доступності українських міст

Громадська спілка «Ліга Сильних» оголошує конкурс стипендій «Громада для всіх» для створення журналістських матеріалів про проблеми фізичної доступності українських міст для людей з інвалідністю. Взяти участь у ньому запрошують журналістів національних, регіональних та локальних медіа, які висвітлюють життя територіальних громад Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Одеської та Миколаївської областей. Про це повідомив керівник проєктного офісу «Ліги Сильних» Богдан Кохан.  

«Внаслідок повномасштабної війни питання фізичної доступності українських міст набуває все більшої актуальності. Вже є позитивні приклади формування доступних просторів у громадах, на які можуть рівнятися інші. Ми маємо намір продовжувати рухатися у цьому напрямку, говорити про виклики та необхідність фізичної доступності в містах. Таким чином, ми хочемо привернути увагу громад до питань інклюзивності міського простору та стимулювати позитивні зміни у створенні безбар’єрного середовища в українських містах та селах», – наголошує керівник проєктного офісу «Ліги Сильних» Богдан Кохан.  

У матеріалах автори можуть проаналізувати поточний стан доступності міської інфраструктури, розкрити інноваційні рішення та кращі практики створення доступного середовища або звернути увагу на виклики та перспективи впровадження універсального дизайну в містах. 

Участь у конкурсі можуть взяти автори, які мають підтвердження від редакції медіа щодо готовності опублікувати статтю, та мають зареєстрований ФОП. 

Формат матеріалів може бути різним. Головне, аби вони дозволяли глибше зрозуміти проблеми доступності у місті. Наприклад:

  • Дослідження міста разом з користувачами крісел колісних;
  • Експерименти з пересування містом з людьми, які мають порушення зору;
  • Інтерактивні карти доступності, створені на основі досвіду людей з різними формами інвалідності;
  • Відеоблоги, що документують щоденні виклики для людей з інвалідністю.

Щоб взяти участь у конкурсі, учасникам потрібно заповнити форму за посиланням до 24 липня. На створення матеріалів для 10 учасників буде надана стипендія у розмірі 5000 грн. (на один матеріал).

Конкурс стипендій та створення матеріалів відбуватиметься у межах проєкту «Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю», що реалізується за підтримки проєкту UNDP  в Україні «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та фінансування  Міністерства закордонних справ Данії. 


Останні публікації цього розділу:

Запит на отримання проектної пропозиції на послуги дизайну

Запит на отримання проектної пропозиції на послуги перекладу

Закупівля послуг зі страхування

Тендер на закупівлю послуг комунікаційного агентства для супроводу проєкту з навчання водійок муніципального транспорту

Конкурс на відбір постачальника з комплексних логістичних послуг

Конкурс пропозицій на постачання обладнання для МТ