Кар’єрне консультування для нових мешканців громади: досвід ГО PRO WOMEN UA 

Сьогодні існує безліч професій та кар'єрних векторів та можливостей, не дивлячись на війну, а також перешкод для досягнення успіху. Саме тому тренінги з профорієнтації та розвитку кар'єри стають все ...

Додано:
Prowomen.ua

photoreport1
Кар’єрне консультування для нових мешканців громади: досвід ГО PRO WOMEN UA 

Сьогодні існує безліч професій та кар’єрних векторів та можливостей, не дивлячись на війну, а також перешкод для досягнення успіху. Саме тому тренінги з профорієнтації та розвитку кар’єри стають все більш популярними та важливими для кожного. Профорієнтація допомагає зрозуміти, яка робота підходить конкретній людині, ґрунтуючись на інтересах, навичках та особистих якостях, а також допомагає усвідомити кар’єрні цілі та шляхи їхнього досягнення.

Команда ГО PRO WOMEN UA разом з експертками з кар’єрного розвитку та психологами, в межах проєкту «Інтеграція ВПО, в тому числі сімей, шляхом поглибленого занурення в культуру, історію та профорієнтацію Волинського регіону» вже протягом півроку підсилює нових жительок та жителів громади, допомагає впоратись із викликами та дослідити можливості для професійного розвитку на Волині після втрати роботи та зміни місця проживання. Такі активності покращують в майбутньому фінансове становище, допомагають віднайти внутрішні та зовнішні опори й позитивно впливають на розвиток громади в цілому.

«Кар’єрне консультування це місток між людиною, що шукає роботу,  і роботодавцями. Можна самостійно шукати роботу місяцями, а можна прийти на консультацію і значно скоротити шлях пошуку. Кар’єрні консультанти допомагають визначити, яка робота може принести успіх людині, спираючись на її таланти й сильні сторони. Також вони допомагають людям з написанням резюме, підготовкою до співбесіди й переговорів з роботодавцями», — ділиться кар’єрна консультантка, HR міжнародного бренду та спікерка ГО PRO WOMEN UA Анастасія Зубенко.

Протягом усього проєкту команда ГО PRO WOMEN UA 5 семінарів-тренінгів профорієнтаційного напрямку для не менше 100 осіб та 60 індивідуальних консультацій з профорієнтологом.

“Для нас було важливим показати нашим новим мешканкам громади особливості бізнес-клімату Волині, який тут контекст – професійний та фінансовий, кого шукають роботодавці, які можливості не варто уникати. Я можу лише уявити, наскільки важко залишити все і виїхати від обстрілів, наскільки важко починати все з нуля. Протягом шести місяців, ми дозволили жінкам і дівчатам відчути себе залученими до нової громади, яка зацікавлена в їх знаннях та досвіді, ми відкриті та готові допомогти. Більшість з них все ж подивилася на проблему як на виклик або нову можливість та почали формувати нові стосунки з роботодавцями Волині. Ми задоволені тим, що вдалося допомогти такій кількості людей та громаді в цілому”, – розповідає голова громадської організації PRO WOMEN UA Юлія Євпак. 

Детальніше про майбутні заходи та проєкти https://www.instagram.com/pro.women.ua/

Проєкт втілюється ГО «ПРО ВІМЕН ЮА» в межах програми «Допомога ВПО в Західному регіоні через місцеві партнерства», що реалізується БФ «КРИЛА НАДІЇ» за фінансової підтримки Міністерства внутрішніх справ Чехії та програми «Допомога на місці». 

 


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Доступ до публічної інформації в ОМС: як зробити так, щоб усе запрацювало?

“Варіанти дій”: нова YouTube-програма, присвячена людській історії

Як покращити контент на сайтах та у соцмережах ВЦА Луганщини і Донеччини

«Від нас залежить, якими будуть наші громади». У Луцьку відбувся форум «Рушій невтраченої демократії»

Клуб 2.0 чи творчий простір: створення у громаді Центру культурних послуг

Східний Варіант запустив нову YouTube-програму про міжнародну допомогу