“Варіанти дій”: нова YouTube-програма, присвячена людській історії

“Варіанти дій” — нова YouTube-програма Східного Варіанта, кожен випуск якої буде присвячений людській історії. Героями та героїнями програми стануть вихідці з Донеччини та Луганщини: переселенці, ...

Додано:
Eastern Variant

обклсайт
“Варіанти дій”: нова YouTube-програма, присвячена людській історії

“Варіанти дій” — нова YouTube-програма Східного Варіанта, кожен випуск якої буде присвячений людській історії. Героями та героїнями програми стануть вихідці з Донеччини та Луганщини: переселенці, волонтери, медики, підприємці, громадські активісти. 

Кожна історія — приклад того, як людина, долаючи труднощі, кризу, втрати минулого життя й надій на майбутнє, знаходить в собі сили йти далі. Герої знаходять себе в нових обставинах, продовжують свою діяльність та діляться своїм досвідом із глядачами.

Із початком повномасштабного вторгнення мільйони українців задають собі питання, як діяти далі. Мільйони з нас зрозуміли, що таке втрачати, жити в невідомості від тривоги до тривоги, покидати назавжди свій дім, землю, рідних.

Жителі ж Донецької та Луганської областей відчули все це на собі ще у 2014-му році. Вже тоді вони мусили покидати рідні домівки, а нерідко — і рідних людей, та починати заново своє життя на новому місці. Часто люди зі сходу говорять, що до лютого 2022 року в них уже сформувався імунітет на війну.

І саме в їх історіях часом можна знайти відповіді на питання, які в один момент постали перед мільйонами наших співгромадян: як діяти?

Героїня першого випуску програми “Варіанти дій” — підприємиця та майстриня Світлана Рибалко. Вже понад 18 років вона створює розмальовані шовкові хустки, шарфи та одяг. Познайомилася вона із технікою розпису шовку, коли жила в Донецьку. Проте після початку окупації міста у 2014 році Світлані разом з чоловіком та дітьми довелося переїхати в Ірпінь. Зараз жінка має власний блог та онлайн крамницю, виготовляє вироби у техніці батик та продає їх по всьому світу.

У випуску Світлана ділиться своєю історією та дає поради людям, які опинилися в схожій ситуації. Як розвивати власну справу? Як знайти свій шлях і які є варіанти дій у такій ситуації.

Подивитися випуск можна за посиланням. 

Нагадаємо, що цього року Східний Варіант відновив регулярний відеопродакшн, який був призупинений після повномасштабного вторгення. Зараз на YouTube Східного Варіанта також можна подивитися програми: “Незламні зі сходу”, “Рішення: як діяти”, “Варіанти”, подкаст “Справжня історія міст сходу України”, “Прифронтові історії”, “Що треба знати про міжнародну допомогу”.

***

Цей проєкт реалізується завдяки програмі “Український фонд швидкого реагування”, що втілює IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключною відповідальністю громадської організації “Східний Варіант” і не обов’язково відображає погляди IREX та Державного департаменту США.


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

Доступ до публічної інформації в ОМС: як зробити так, щоб усе запрацювало?

Як покращити контент на сайтах та у соцмережах ВЦА Луганщини і Донеччини

«Від нас залежить, якими будуть наші громади». У Луцьку відбувся форум «Рушій невтраченої демократії»

Клуб 2.0 чи творчий простір: створення у громаді Центру культурних послуг

Східний Варіант запустив нову YouTube-програму про міжнародну допомогу