ІННОВАЦІЙНА ГЕНЕРАЦІЯ — переможці в конкурсі підпрограми МЕДІА “Розвиток аудиторії та кіноосвіта 2023”

Стали відомі переможці конкурсу програми ЄС “Креативна Європа” — “Розвиток аудиторії та кіноосвіта 2023” . Його метою є промоція європейських аудіовізуальних творів, особливо з використанням цифрових ...

photo_2024-06-12 09.57.48
ІННОВАЦІЙНА ГЕНЕРАЦІЯ — переможці в конкурсі підпрограми МЕДІА “Розвиток аудиторії та кіноосвіта 2023”

Стали відомі переможці конкурсу програми ЄС “Креативна Європа” — “Розвиток аудиторії та кіноосвіта 2023” . Його метою є промоція європейських аудіовізуальних творів, особливо з використанням цифрових технологій, включно з творами, що належать до культурної спадщини, а також підтримка на теренах Європи та за її межами якнайширшого залучення та розвитку аудиторії всіх вікових груп, особливо молоді. 

Серед переможців  2023 року – українська ГО «ІННОВАЦІЙНА ГЕНЕРАЦІЯ» (ІННОГЕН). Це громадська неприбуткова організація в місті Харкові (Україна), яка об’єднує найкращих бізнес-тренерів та лекторів з бізнес-освіти провідних університетів з метою реалізації проєктів неформальної освіти для розвитку креативності, підприємницького духу, ділових навичок та економічної грамотності серед української молоді, сприянні сталому розвитку та відповідальному споживанню.  

Про основні моменти знаходження партнерів, підготовки заявки та втілення проєкту поділилась Олена Ярмош, проєктна менеджерка та координаторка української частини проєкту:

“Наше спілкування з асоціацією LET’S CEE Film Festival, Австрія, розпочалося після реєстрації нашої організації на EU Funding & Tenders Portal. Голова Асоціації Магдалена Желаско (Magdalena Żelasko) надіслала нам короткий лист, щоб дізнатися більше про організацію, та короткий опис ідеї проєкту.

Ми радимо всім розміщувати інформацію про себе та свої можливості, спроможність та зацікавленість на порталі EU Funding & Tenders Port для відповідних тендерів. 

Проєкт EU Youth Cinema: Green Deal (EUYC:GD) вже має успішну історію впровадження. Навесні 2023 року Асоціація LET’S CEE Film Festival вирішила подати ідею проєкту для продовження та розширення, додавши нові мови, зокрема українську, та розширивши свою колекцію українськими фільмами. Всі фільми будуть доступні для зареєстрованих шкіл у 12 країнах та частково також для широкої аудиторії в усьому світі. Ми не були залучені до роботи над концепцією проєкту, але брали активну участь у мозковому штурмі щодо адаптації пропозиції до складних українських обставин, щоб запропонувати різноманітну, але безпечну програму для молоді (фільми транслюватимуться та супроводжуватимуться живими онлайн-обговореннями).” «ІННОВАЦІЙНА ГЕНЕРАЦІЯ» є українським координатором, генератором ідей та пропозицій до загальної частини. До завдань організації входить комунікація з викладачами шкіл, професійно-технічних освітніх закладів, центрів неформальної освіти для розповсюдження інформації про проєкт та надання доступу до стрімінгової платформи. Організація спрямовує свої зусилля на відбір українських фільмів, присвячених зеленій тематиці, які будуть титровані на інші мови проєкту, а також на супровід процесу перекладу фільмів та різноманітних матеріалів до них. 

Основна ідея проєкту

У березні 2022 року п’ять партнерів проєкту з чотирьох країн під загальним керівництвом LET’S CEE Filmfestival запустили зелений проєкт EU Youth Cinema: Green Deal (далі – EUYC:GD). Сьогодні завдяки Програмі «Креативна Європа» та Call Audience Development and Film Education до проєкту додано 7 країн-учасниць і, відповідно, 7 нових європейських мов. До списку країн-учасниць входять: Австрія, Хорватія, Північна Македонія, Румунія, Словенія, а також Албанія, Боснія та Герцеговина, Греція, Чорногорія, Сербія, Україна та частина Італії. З літа 2024 року всі матеріали будуть доступні 13 мовами (12 європейськими мовами країн-учасниць та англійською). 

Загальна мета EUYC:GD – створити сильну європейську спільноту екологічно обізнаних і відповідальних молодих людей, які знають про проблеми клімату та знають, як їм протистояти. Унікальна освітня платформа, орієнтована на сталий розвиток, поширює екологічний порядок денний Європейського зеленого курсу серед молодих громадян – через фільми та дискусії в кінотеатрах із визнаними та часто відомими експертами, а також через інноваційну платформу потокового передавання з потужним дидактичним наративом. 

В основному EUYC:GD можна розділити на дві основні частини:

  1. Кінодосвід: мінімум 80 кіносеансів з максимальною місткістю майже 25 тис місць в 33 містах в 11 країнах (українська версія EUYC:GD наразі буде доступна лише через онлайн-трансляції) буде запропоновано з літа 2024 року до березня 2026 року. У кожній країні партнери проєкту покажуть ту саму кінопрограму з адаптованими субтитрами (місцевою мовою) та з різними гостями, досвідом і кращими практиками ділитимуться всередині групи партнерів. Вся програма буде у вільному доступі для зареєстрованих шкільних класів та молодіжних груп. Усі кіносеанси супроводжуватимуться ознайомлювальною інформацією про Європейський зелений курс.
  2. Платформа для трансляції до 50 європейських фільмів (повнометражних, документальних і короткометражних, у тому числі VR), що супроводжуються різноманітним мультимедійним контентом, таким як інтерв’ю, заяви, трейлери тощо, а також мультимедійними матеріалами з аудіовізуальної служби Європейської Комісії. Платформа доступна у вільному доступі за посиланням GREEN FILMS – EU Youth Cinema: Green Deal (euyc.green) для зареєстрованих шкільних класів в Албанії, Австрії, Боснії та Герцеговині, Хорватії, Греції, Італії, Чорногорії, Північній Македонії, Румунії, Сербії, Словенії та Україні. Щонайменше 20 фільмів на стрімінговій платформі будуть перекладені на всі 13 мов проєкту. 

Серед найближчих заходів:

  1. З нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища 5 червня 2024 року за підтримки GoodPlanet Foundation відбудеться показ чудового фільму HOME (Франція, 2009, 120 хв.) Янна Артюса-Бертрана (Yann Arthus-Bertrand) через 15 років після прем’єри у якомога більшій кількості місць: у кінотеатрах, школах, будинках культури, навіть у парку. В Україні трансляція буде організована для максимально широкої аудиторії учнів, студентів та молоді.

HOME – це свято краси Землі та пристрасний заклик захистити її від руйнування.

Захід супроводжуватиметься дискусією, майстер-класом та спеціально записаним для цього відеозверненням режисера Янна Артюса-Бертрана.

Фільм (з субтитрами відповідною місцевою мовою) буде доступний з безкоштовним входом для всіх бажаючих, а пізніше буде запропоновано для зареєстрованих шкільних класів.

  1. 8-9 жовтня 2024 року відбудеться Entrepreneurship Summit 2024, який щорічно проводить Initiative for Teaching Entrepreneurship (https://www.ifte.at/). Тема цього року «Інновації та трансформація: наш шлях до сталого майбутнього» (Innovation and Transformation: Our path to a sustainable future). В рамках Саміту заплановано провести першу живу дискусію на тему «Українські стартапи: ЦСР та Європейський зелений курс» (Ukrainian Startups: SDGs and European Green Deal). Триває активний відбір українських зелених та стійких стартапів для презентації на цьому Саміті. 

Усі бажаючі приєднатися до спільноти EU Youth Cinema: Green Deal чи долучитися до першої живої дискусії на тему «Українські стартапи: ЦСР та Європейський зелений курс» можуть звертатися до команди Громадської організації «ІННОВАЦІЙНА ГЕНЕРАЦІЯ» за електронною адресою [email protected] 

Більше про «ІННОВАЦІЙНА ГЕНЕРАЦІЯ» та їхні проєкти сайті:  https://www.innogen.info/

Також, організація запрошує відвідайти стрімінгову платформу проєкту www.euyc.green  для перегляду фільмів з вільним доступом! 

“Креативна Європа” – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30-ти різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро. Наразі програма працює у 40 країнах. 

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму.  

Контакти Бюро в Україні: 

https://creativeeurope.in.ua 

[email protected] 

Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua 


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Жінка та місцеве самоврядування: яка її роль у стійкості та відбудові локальних громад

У Києві відкрили вуличну виставку «Мововбивство – складова рашизму»

Рекомендація ОЕСР щодо політики регіонального розвитку

Як індустріальний парк може забезпечити громаді успішний розвиток і добробут мешканцям?

Понад чотири тисячі жителів громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» взяли участь у Днях бюджету