Конкурс бізнес-проєктів від програми CLEAR, Global Communities

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
Global Communities

Грантовий конкурс
Конкурс бізнес-проєктів від програми CLEAR, Global Communities

Цей грантовий конкурс бізнес-проєктів оголошується в межах компоненту «Економічне відновлення та ринкові системи» (EMRS) Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (далі — програма CLEAR), що впроваджується міжнародною організацією Global Communities.

Програма CLEAR підтримується Бюро гуманітарної допомоги (далі — BHA) Агентства США з міжнародного розвитку та спрямована на надання допомоги у відповідь на гуманітарні потреби в Україні. Програма CLEAR має на меті порятунок життів, зменшення страждань та задоволення потреб постраждалих осіб, одночасно підтримуючи громади у їх діяльності щодо реагування на такі потреби. 

В межах грантового конкурсу бізнес-проєктів програма CLEAR надасть підтримку мікро та малим бізнесам, які постраждали від війни. На конкурсній основі гранти зможуть отримати фізичні особи, мікро та малі бізнеси, які зазнали негативного впливу війни (втрачене або пошкоджене майно, вимушена релокація, порушена логістика, зменшені продажі, міграція працівників та інші обставини), а також вони матимуть можливість отримати інформаційну та консультаційну підтримку.

Цілями цього конкурсу є: 

  • Відновлення роботи бізнесу, який постраждав від російської агресії.  
  • Започаткування власної справи особами, які постраждали від російської агресії.  
  • Збереження, створення або відновлення робочих місць. 
  • Зростання кількості нового бізнесу.  

Участь в грантовому конкурсі бізнес-проєктів мають право брати учасники, які фактично проживають та/або зареєстровані, і здійснюють (або планують здійснювати)  господарську діяльність на території  громад, список яких наведено нижче:

  • Громади Дніпропетровської області: Царичанська, Васильківська, Покровська, Софіївська, Зеленодольська, Апостолівська, Миколаївська, Гречаноподівська, Піщанська, Могилівська, Слобожанська, Новоолександрівська, Петриківська. 
  • Громади Запорізької області: Широківська, Кушугумська. 
  • Громади Миколаївської області: Вознесенська, Баштанська, Галицинівська, Снігурівська, Березнегуватська, Широківська, Шевченківська, Арбузинська, Мостівська, Прибужанівська, Доманівська, Олександрівська, Бузька, Кам’яномостівська. 
  • Громади Харківської області: Чугуївська, Роганська, Малинівська, Балаклійська, Вільхівська, Мереф’янська, Дергачівська, Липецька. 
  • Громади Херсонської області: Високопільська, Кочубеївська, Музиківська, Чорнобаївська, Великоолександрівська. 
  • Громади Чернігівської області: Коропська, Корюківська, Лосинівська, Ніжинська, Новгород-Сіверська, Сновська, Сосницька, Тупичівська, Менська, Любецька. 

В конкурсі передбачено два типи грантів: 

  • Лот 1 – гранти до 1000 дол. США на започаткування або відновлення бізнесу.
  • Лот 2 – гранти від 1001 до 5000 дол. США на відновлення бізнесу.

Співфінансування від учасників в межах даного конкурсу не вимагається. 

Від одного учасника може бути подана тільки одна заявка. Бізнес-проєкти мають бути впроваджені до 30 листопада 2024 року.

Щоб взяти участь у грантовому конкурсі, учасники повинні заповнити онлайн форму та прикріпити необхідні документи:

  • Додаток 1 — Бізнес-проєкт у форматі WORD.
  • Додаток 2 — Бюджет бізнес-проєкту у форматі EXCEL. 

Бюджет розраховується у доларах США. Виплати гранту будуть здійснюватися у національній валюті (гривнях) за курсом Національного банку України на день виплати. 

Форми додатків можна завантажити за цим посиланням. 

Документи на участь у грантовому конкурсі будуть прийматися у 2 етапи:

  • Етап 1: До 23:59 години 10 серпня 2024 року.
  • Етап 2*: До 23:59 години 25 серпня 2024 року.

*ВАЖЛИВО: Якщо під час розгляду документів першого етапу переможцями буде визначено таку кількість бізнес-проєктів, що призведе до вичерпання бюджету грантового конкурсу програми СLEAR, Global Communities залишає за собою право достроково завершити прийом документів на участь у конкурсі. В такому випадку, Global Communities офіційно повідомить про таке рішення на офіційній сторінці Програми CLEAR у Facebook.

Інформаційний супровід 

Про важливу інформацію щодо конкурсу, зміни в термінах чи умовах конкурсу Global Communities повідомлятиме на офіційній сторінці Програми CLEAR у Facebook.

Про результати розгляду документів учасників буде повідомлено письмово електронною поштою до 10 вересня 2024 року включно.

Для всіх зацікавлених учасників, команда Global Communities 30 липня 2024 року з 15:00 до 17:30 проведе інформаційну сесію, під час якої детально поінформує про умови грантового конкурсу бізнес-проєктів та надасть відповіді на запитання учасників. 

Для участі в інформаційній сесії необхідно заповнити реєстраційну форму до кінця дня 29 липня 2024 року. Подія відбудеться в онлайн форматі на платформі ZOOM. Зареєстровані учасники отримають посилання на подію на електронні адреси, вказані під час реєстрації, до 10:00 години ранку 30 липня 2024 року.

У разі виникнення запитань щодо грантового конкурсу бізнес-проєктів зацікавлені учасники можуть звертатися:

  • На безкоштовну гарячу лінію за телефоном 0-800-300-510
  • У застосунку WHATSAPP за телефоном +38 098 1880450  
  • На електронну пошту [email protected]

Запити обробляються з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 17:00.

Детальніше ознайомитися з усіма умовами грантового конкурсу бізнес-проєктів в межах компоненту «Економічне відновлення та ринкові системи» (ERMS) програми CLEAR можна у Положенні про конкурс.

Про Global Communities: 

Global Communities (Глобал Комьюнітіз) — юридична особа, створена відповідно до законодавства Сполучених Штатів Америки. Організація працює на перетині гуманітарної допомоги, сталого розвитку та фінансової доступності, щоб рятувати життя, розвивати справедливість і гарантувати міцне майбутнє. Global Communities підтримує громади в більш, ніж 35 країнах, співпрацюючи з місцевими лідерами, владою, громадянським суспільством і приватним сектором для досягнення спільного бачення більш справедливої, процвітаючої та рівноправної глобальної спільноти. 

Global Communities, реагуючи на складну ситуацію в Україні, надає гуманітарну допомогу, допомогу у відновленні та розвитку через реагування під керівництвом громади. Відповідь Global Communities розроблена з метою порятунку життів, зменшення страждань і вирішення нагальних потреб, одночасно підтримуючи громади в їх власному реагуванні та підготовці до відновлення. 


Останні публікації цього розділу:

Тендер на закупівлю обладнання для харчоблоків навчальних закладів Хмельницької області

Тендерна пропозиція щодо постачання нестандартних непродовольчих товарів

Тендер на проведення семінарів із працевлаштування та кар’єрних консультацій

Тендер на закупівлю обладнання для просторів / Invitation to participate in the Tender for the purchase of equipment for spaces

Закупівля матеріалів (двері, вікна) для проведення ремонтних робіт Народного дому с-ще Славське, Стрийського р- ну Львівської області