Літня Українська Миротворча Школа 2024

В рамках реалізації проєкту за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” команда Центру близькосхідних досліджень” (AMES) провела тижневий захід під назвою “Літня Українська Миротворча Школа 2024“. ...

загалне
Літня Українська Миротворча Школа 2024

В рамках реалізації проєкту за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” команда Центру близькосхідних досліджень” (AMES) провела тижневий захід під назвою “Літня Українська Миротворча Школа 2024“.

Рішення про проведення заходу саме в Києві було прийнято, тому що ми намагалися максимально спростити логістику для учасників і спікерів. Тема переговорів доволі складна і водночас затребувана в нашому суспільстві. Відповідно, в першу чергу ми запросили учасників, які мають досвід переговорів у громадах, яким нові знання потрібні для їхньої роботи. Ми випробовували новий курс – “Переговори”. По відгукам учасників, нам практично вдалося знайти баланс між теорією і практикою. Програма була розроблена так, щоб максимально сприяти взаємодії між тренерами та учнями. Це спрацювало, і учні своїми прикладами та коментарями дуже гармонійно доповнювали тренерів.

ihor2-1Перший день школи зустрів нас максимальною спекою і постійними відключеннями електрики.
Але це не завадило розпочати навчання з лекції Ігоря Семиволоса – “Вступ до курсу переговорів. як готуватися до переговорного процесу?”. Це новий курс, який дозволить членам Асоціації Української Миротворчої Школи поглибити та розширити свої знання та можливості у сфері ведення переговорів.

iermolenkoПрограму другого дня розпочав Володимир Єрмоленко – філософ, сеїст, перекладач, доктор політичних студій (Школа високих студій суспільних наук: EHESS,Париж), кандидат філософських наук, старший викладач Києво-Могилянської академії. Його лекція називалася “Російська культура та імперіалізм“.
Водночас складна і дуже цікава тема.

danylovПотім Сергій Данилов допоміг провести перший воркшоп “Переговори. Торги. Що треба і що не треба робити”. Воркшопи це окрема робота, учасники зазвичай наполягають на збільшенні їх кількості, а наша команда завжди намагається йти на зустріч. Тому ми вже плануємо в наступних школах збільшити кількість саме воркшопів.

starchenkoА закривала день дуже цікава лекція від дослідниці історії України ранньомодерних часів; доктора історичних наук Наталії Старченко – “Конфлікт і порозуміння в шляхетському середовищі на українських землях Речі Посполитої, перша половина 16 ст. – друга половина 17 ст.“. Неймовірно, як відповіді на сучасні питання ми можемо практично завжди знайти в нашій історії.

portnykov1Третій день, екватор тижня, спека все ще продовжується, але нетривалий дощ дає хоч якесь полегшення. Майже весь день програма заповнена лекцією Ігоря Семиволоса – “Фінал переговорів. Як формувати угоду, або закінчувати дискусію без досягнення цілей”. І в самому кінці приїжджає публіцист, журналіст. Лауреат Шевченківської премії 2023 – Віталій Портников. Його лекція “Природа політичних переговорів. Як вести переговори з ворогом” викликає цікаве і корисне обговорення.

hlybovytskyjЧетвер, всі вже втомлені від спеки, але задоволені від кількості і якості наданої інформації. І ось Євген Глібовицький – експерт з довготермінових стратегій, член Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України розпочинає день. Лекція “Соціальний капітал та формування широких коаліцій” фактично відновлює наше сприйняття майбутнього в довгостроковій перспективі, яке було втрачено після 24 лютого 2022 року. В продовження Ігор Семиволос та Сергій Данилов проводять воркшоп з елементами форсайту “Прогнозування ризиків і загроз”.

felipe-dazaОстанній день школи, лекція англійською мовою(дякуємо неймовірній Lana Koval за переклад) – «Техніки обговорення для ефективних процесів прийняття рішень» від Felipe Daza, професора паризької вищої школи міжнародних відносин та міжнародного інституту ненасильницьких дій (NOVACT). Ця лекція надає інші приклади та інструменти прийняття рішень, які дозволяють більш ширше і корисніше використовувати свої знання в переговорах.

Усі учасники отримали сертифікати, а головне – знання та навички, які вони зможуть застосовувати в своїй подальшій роботі.
загалне

Першоджерело – AMES.

******************************
За додатковою інформацією, з пропозиціями співпраці тощо просимо звертатися:
Ігор Семиволос, виконавчий директор: [email protected]


Тематика публікації:               

Останні публікації цього розділу:

Для українців у Польщі запустили онлайн-курси з вивчення польської: як приєднатися до навчання

Протидія гендерно-зумовленому насильству: тренінг для поліцейських сектору освітньої безпеки Чернігівщини

Стресостійкість учасниць зросла на 49%. Підсумки програми «ReStart Свідомості» та гайд на Дія.Освіта

Чи впливає на податки та дохід отримана гуманітарна допомога від Благодійного фонду «ССС»?

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»