Для українців у Польщі запустили онлайн-курси з вивчення польської: як приєднатися до навчання

Для українців у Польщі запустили онлайн-курси з вивчення польської. Навчання проходитиме в трьох групах, залежно від рівня володіння мовою. Участь безоплатна.Про це повідомляють організатори — ...

Додано:
goncharenkocentre

kursy-polskoyi-movy (2)
Для українців у Польщі запустили онлайн-курси з вивчення польської: як приєднатися до навчання

Для українців у Польщі запустили онлайн-курси з вивчення польської. Навчання проходитиме в трьох групах, залежно від рівня володіння мовою. Участь безоплатна.

Про це повідомляють організатори — освітньо-культурний Гончаренко центр Online. Як зазначають у центрі, курси запустили, аби полегшити повсякденне спілкування українців, які проживають у Польщі, а також надати можливості для вивчення мови всім, хто цього прагне.

«Програма курсу включає інтерактивні заняття, де студенти зможуть вивчити основи граматики, опанувати найбільш вживані лексичні одиниці та розвинути навички мовлення, аби підтримувати діалог польською мовою. Програма спрямована на розвиток мовної інтуїції, що дозволяє будувати речення так, як це роблять носії мови», — зазначає директорка Гончаренко центру. Online Вікторія Захарова.

Навчання проходитиме одразу для трьох груп, залежно від рівня володіння мовою: Początkujący (А0), Podstawowy (А1), Średnio zaawansowany (А2).

Аби зареєструватися на безкоштовний курс польської мови,достатньо заповнити коротку форму за цим посиланням. По завершенню навчання учасники зможуть отримати сертифікат, який підтверджує проходження курсу.

Для тих, хто вже має певний рівень володіння польською мовою, у просторі також запустили розмовний онлайн-клуб для підлітків та дорослих. Клуб розрахований на середній рівень польської — від А2. Зареєструватися можна за цим посиланням.

Зазначимо, у травні 2024 року посол України в Польщі Василь Зварич заявив, що за даними, які надає польська сторона, наразі офіційно під тимчасовим захистом у Польщі перебувають понад 950 тисяч громадян України. Водночас Центр економічної стратегії (ЦЕС) повідомив, що станом на початок 2024 року за кордоном через війну перебуває 4,9 млн українців, із них 22% – саме в Польщі.

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Online, що пропонує безкоштовні уроки англійської для всіх охочих.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Літня Українська Миротворча Школа 2024

Протидія гендерно-зумовленому насильству: тренінг для поліцейських сектору освітньої безпеки Чернігівщини

Стресостійкість учасниць зросла на 49%. Підсумки програми «ReStart Свідомості» та гайд на Дія.Освіта

Чи впливає на податки та дохід отримана гуманітарна допомога від Благодійного фонду «ССС»?

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»