Програма USAID АГРО підтримає розвиток переробки сільськогосподарської продукції

Зафіксувати у Google календарі!


grant_tender_29.03_2
Програма USAID АГРО підтримає розвиток переробки сільськогосподарської продукції

Програма USAID АГРО надасть співфінансування для реалізації 15 проєктів для розвитку переробки сільськогосподарської продукції.  

Очікується, що реалізація проєктів буде спрямована на покращення та вдосконалення переробки в Україні сільськогосподарської продукції для імпортозаміщення, задоволення внутрішнього попиту. А також для збільшення обсягів експорту переробленої продукції, на створення сучасних хабів, інфраструктури індустріальних парків, розвиток ринку мороженої, сушеної, консервованої продукції, продуктів варіння та інших готових до вживання продуктів. Це дасть можливість залучити інвестиції у розвиток інфраструктури (такої як холодильні камери, обладнання для зберігання) та створити додаткові робочі місця.  

В межах проєктів увага надаватиметься відновленню та посиленню переробних потужностей для виробництва продукції з доданою вартістю з такої сировини: 

  • овочі та коренеплоди; 
  • фрукти; 
  • ягоди; 
  • бобові;  
  • кукурудза на харчові продукти; 
  • зелень;  
  • м’ясо (окрім курятини); 
  • молоко; 
  • мед. 

В межах даної ініціативи не підтримуються проєкти, спрямовані на переробку зернових, олійних, горіхових культур та грибів, на виготовлення алкогольних напоїв, а також на проєкти за якими, після переробки готовий продукт не змінить свій початковий код УКТЗЕД.  

Реалізація проєктів передбачає досягнення таких результатів:  

  1. Збільшення на 25% обсягів закупівлі та переробки сировини щонайменше протягом строку реалізації проєкту.  
  2. Щонайменше 10 нових ММСП-партнерів постачальників сировини отримають надійні системні та довгострокові канали збуту за конкурентними цінами протягом першого року реалізації проєкту.  
  3. Збільшення щонайменше на 25% продуктивності протягом періоду реалізації проєкту з подальшою динамікою росту в наступні роки. 
  4. Розширення каналів та ринків збуту готової продукції переробки. 
  5. Збільшення на 1500 тон (для меду – більше 200 тон) мінімального річного обсягу переробленої сировини  

Програма USAID АГРО заохочує заявки від українських недержавних підприємств/компаній, які мають досвід та є переробниками сільськогосподарської продукції, мають потенціал та наміри розвитку/збільшення обсягів виробництва продуктів переробки для забезпечення внутрішнього ринку та експорту. Також виконавці проєктів повинні бути готовими співінвестувати у його реалізацію не менше 50% від загального бюджету проєкту.  

Завантажити повний опис технічного завдання можна за посиланням

Інформація для подання заявки 

  • до 15 серпня 2024 р. – зареєструватися на передзаявочний семінар, заповнивши форму за  посиланням
  • 16 серпня 2024 року з 11:00 до 13:00 – Програма USAID АГРО проведе передзаявочний онлайн-семінар. 
  • до 18:00, 20 серпня 2024 р. – надіслати всі запитання щодо участі в конкурсі на ім’я Олександра Прошкіна, Керівника відділу субгрантів і контрактів на електронну адресу [email protected] 
  • до 18:00, 1 жовтня 2024 р. – кінцевий термін подачі заявок для розгляду в першому раунді. Програма USAID АГРО продовжуватиме приймати концепції субгрантових проєктів до 18:00, 26 січня 2025 року або до моменту вичерпання коштів.    

У будь-якій кореспонденції щодо цього конкурсу, будь ласка, вказуйте його номер: РПЗ-11 

USAID-Chemonics logos for AGRO Activity


Останні публікації цього розділу:

Тендер щодо постачання товарів для забезпечення потреб дитячих просторів у Харківській, Полтавській, Запорізькій, Дніпропетровській та Вінницькій областях

Тендер на закупівлю робіт із ремонту покрівель в Харківській та Херсонській областях (2 лоти)

Технічна підтримка для медіа в Україні: програма Voices of Ukraine

Відкритий тендер із закупівлі виконавця робіт на поточний ремонт нежитлового приміщення

Тендер на надання послуг з розробки освітньої програми магістерського рівня освіти «Публічне управління та адміністрування молодіжної політики»