39 ветеранів/ок завершили навчання на сертифікатній програмі “Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення”

Нещодавно у пресцентрі Українського кризового медіацентру відбулась підсумкова зустріч навчальної програми для ветеранів/-ок, яку вже два роки поспіль впроваджують ГО "Школа врядування" спільно з ...

53866680096_2976d8b72e_c
39 ветеранів/ок завершили навчання на сертифікатній програмі “Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення”

Нещодавно у пресцентрі Українського кризового медіацентру відбулась підсумкова зустріч навчальної програми для ветеранів/-ок, яку вже два роки поспіль впроваджують ГО “Школа врядування” спільно з Києво-Могилянською школою врядування імені Андрія Мелешевича. Під час зустрічі команда проєкту презентувала результати програми цьогорічного набору. Поділилась, як проєкт сприяє підвищенню кваліфікації та конкурентоспроможності ветеранів/-ок на посадах державної служби. Спільно з викладачами/-ками програми, представниками/-цями ветеранських організацій і ветеранами/-ками обговорили питання потенціалу ветеранів/-ок як кадрового резерву урядування під час післявоєнного відновлення та на деокупованих територіях України. І вручили ветеранам/-кам сертифікати про успішне завершення програми.

Особисто під час онлайн-включення привітала випускників Віцеспікерка Верховної Ради України, амбасадорка програми пані Олена Кондратюк“Освіта, просвіта і можливості здобути додаткові знання та навички, завдяки подібним сертифікатним програмам, зараз є надважливими. Особливо, в такі важкі і переломні часи для України. Щиро вітаю випускників і випускниць! Сподіваюся, що багато з них продовжать здобувати освіту, долучаться до роботи та ухвалення рішень в громадах і органах державної влади”.

Вітання ветеранам і ветеранкам від Віцеспікерки Верховної Ради України Олени Кондратюк

Вітання ветеранам і ветеранкам від Віцеспікерки Верховної Ради України Олени Кондратюк

“Вже другий рік поспіль ми впроваджуємо програму для найцінніших і найкращих людей в країні – для наших ветеранів і ветеранок. Ми дуже раді допомагати їм в реінтеграції до цивільного життя та їхній самореалізації через освітні сертифікатні програми”, – ділиться виконавчий директор ГО “Школа врядування”, керівник проєкту Павло Булгак.

Павло Булгак - виконавчий директор ГО "Школа врядування", керівник проєкту

Павло Булгак – виконавчий директор ГО “Школа врядування”, керівник проєкту

Програмна менеджерка Програма реінтеграції ветеранів IREX Яна Войтовська відзначила велику жагу ветеранів/-ок до нових знань та зауважила, що будь-які зміни в нашій країні є неможливими без кваліфікованих людей в питаннях державотворення.

Високо оцінює програму та її практичну користь у роботі на державній службі Вадим Дубніков – начальник відділу Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства оборони України. Пан Вадим – ветеран і випускник минулорічного набору нашої програми. За його словами, вивчені предмети та отримані знання розширили його компетенції для професійної діяльності: “Державна служба вимагає дуже багато знань і постійного розвитку. Враховуючи стратегію реформи державного управління, маємо чітко для себе зрозуміти: аматорів в державній службі бути не повинно. Мають бути люди, які цілком спрямовані на служіння державі та народу так, як ми це робили, захищаючи нашу країну на передовій”.

Вадим Дубніков – начальник відділу Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства оборони України

Вадим Дубніков – начальник відділу Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства оборони України

Вадим Дубніков подякував викладачам програми, команді та партнерам проєкту і як досягнення роботи презентував розроблені документи, за якими вже працюють у Мінобороні: Методичні рекомендації спільного врядування в системі Міністерства оборони та Дайджест реформ.

Також спікерами зустрічі були:

  • Валерій Тертичка – керівник Києво-Могилянської школи Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича;
  • Геннадій Рябцев – професор Києво-Могилянськoї школи врядування імені Андрія Мелешевича;
  • Ксенія Гнатовська – голова Правління ГО “Школа врядування”;
  • Юля Кіріллова – в.о. виконавчого директора Українського ветеранського фонду.

Вітаємо наших випускників/-ць програми! Радіємо успіхам наших ветеранів/-ок, які, попри всі складнощі та виклики, впевнено декілька місяців йшли до своєї мети! Віримо, що наша програма – це вдалий старт до вашого професійного розвитку та реінтеграції до цивільного життя.

Вдячні команді проєкту, яка доклала максимум зусиль для його успішної реалізації та підтримки ветеранської спільноти: Павло Булгак, Валерій Тертичка, Натлія Купрій, Володимир Купрій, Анна Кучерак-Зоря, Ірина Гнутова, Ганна Васькевич, Олександр Поддєнєжний. 

Анна Кучерак-Зоря

53867032889_d24c3bc394_c

Підсумкова зустріч програми та вручення сертифікатів ветеранам/-кам

 

Проєкт “РОЗШИРЕННЯ ПРОФЕСІЙНИХ ГОРИЗОНТІВ: професійний розвиток ветеранів та ветеранок для кар’єри на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування” реалізується ГО “Школа врядування” на базі Києво-Могилянської школи врядування імені Андрія Мелешевича Національного університету «Києво-Могилянська академія». Це стало можливим завдяки Програмі реінтеграції ветеранів IREX, яку реалізує IREX in Ukraine за підтримки Державного департаменту США.


Тематика публікації:            

Останні публікації цього розділу:

Дуже просторова добірка вакансій в громадському секторі

Чотири роки партнерства: історія співпраці громадської організації «Нова Дружківка» та Дружківської пожежно-рятувальної частини

Громадська участь у місцевій політиці: які зміни до статутів громад мають внести сільські та селищні ради Харківщини

«Ми змогли відірвати дітей від гаджетів». Як у Вишнівській громаді реалізували шкільний бюджет

Як «Попередити корупцію просто» — пояснюємо в експлейнерах на Суспільному