Осіння школа на Волині «Освітній WEEKEND»

Початок: 26.09.2024
Закінчення: 29.09.2024
Адреса: Волинь, Україна
Місце: Шацькі озера

Осіння школа
Осіння школа на Волині «Освітній WEEKEND»

Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» повідомляє, що з 26 по 29 вересня 2024 року на Волині відбудеться очно-дистанційна Осіння школа «Освітній WEEKEND: «Рух до перемоги!», «Шлях до вдосконалення!», «Успіх там де ТИ!».

 Для участі у Осінній школі просимо обов’язково зареєструватися до 24 вересня 2024 року за покликанням https://forms.gle/d1WerSNoR8nMLg1K7

 Організатором Осінньої школи є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» за сприяння Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Волинського національного університету імені Лесі Українки, Громадської організації «Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна та громадянська ідентичність», Громадської спілки «Мультиспорт», Громадської організації «Інноваційні обрії України», Громадської організації «Об’єднанні спортом».

Метою Осінньої школи є підвищення рівня психічного, ментального та фізичного здоров’я освітян засобами рухової активності; формування української національної та громадянської ідентичності; удосконалення професійних компетентностей з питань психологічної підтримки та допомоги; опановування новими вміннями щодо застосування вправ та технік для самодопомоги та допомоги іншим у стресових ситуаціях, рекреації та адаптації в освітньому просторі та поза ним; популяризація активного способу життя, розвиток військово-спортивних напрямків, а також об’єднання освітян в згуртовану спільноту, цінністю якої є патріотизм та активна громадянська позиція, враховуючи реальне сьогодення повномасштабної війни.

У межах Осінньої школи відбудуться тренінги, майстер-класи, вебінари, нетворкінги, дебати, менторінги, коучинги, сторітелінг, флешмоби, майстерки з напрямків роботи «Активні парки – локації здорової України», «Активні парки – Нація загартованих», а саме рухова активність та нові види спорту; тактична медицина; оператор БПЛА; тактико-спеціальна і вогнева підготовка; мінно-вибухова безпека; фізична підготовка, самозахист та рукопашний бій; спортивне орієнтування і топографія; бушкрафт (здатність до виживання в дикій природі).

 Навчання відбуватиметься очно та дистанційно відповідно до освітніх програм підвищення кваліфікації з різних профілів освітньої діяльності (ознайомитися можна на сайті Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» у розділі «Діяльність. Освітні послуги. Підвищення кваліфікації» за покликанням https://imzo.gov.ua/diyalnist/osvitni-posluhy-pidvyshchennia-kvalifikatsii/osvitni-prohramy/).

 Учасники Осінньої школи зможуть отримати електронний сертифікат про підвищення кваліфікації на 15 годин / 0,5 ЄКТС або 30 годин / 1 ЄКТС. Деталі участі будуть надіслані на електронні скриньки, згідно реєстраційної форми.

 Під час Осінньої школи передбачена пряма трансляція івентів, що має на меті навчання та професійне зростання освітян.

 До участі запрошуються педагогічні, наукові та науково-педагогічні працівники, керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної, фахової передвищої та вищої освіти, спеціалісти відділів, управлінь і департаментів освіти, працівники закладів післядипломної педагогічної освіти, міських та районних відділів освіти, представники ОТГ, що відповідають за питання освіти, заступники директорів закладів освіти, психологи, аспіранти, студенти педагогічних коледжів, закладів вищої освіти та інші зацікавлені особи.

Відрядження учасників Осінньої школи здійснюється за рахунок сторони, що відряджає або за власний рахунок учасників.