Залучено 1 150 000 грн: Громадський офіс відновлення презентує успіхи Березнегуватської громади 

4% - до такої цифри Громадському офісу відновлення ГО «Проти Корупції» вдалося наблизити рівень громадської активності у процесах відновлення та розвитку Березнегуватської громади. Результати ...

Додано:
alyona2329

форум
Залучено 1 150 000 грн: Громадський офіс відновлення презентує успіхи Березнегуватської громади 

4% – до такої цифри Громадському офісу відновлення ГО «Проти Корупції» вдалося наблизити рівень громадської активності у процесах відновлення та розвитку Березнегуватської громади.

 

Результати місяців проєктної діяльності презентували 18 липня 2024 року під час заходу «Форум громадської взаємодії: опен-спейс для розмов та обміну досвідом у співпраці громади і влади». Для обговорення актуальних питань та спільних проєктів захід зібрав 43-ьох небайдужих громадян — представників місцевої влади, активістів та жителів громади. 

Мета форуму полягала у зверненні до активної громадськості із закликом долучатися до спільних проєктів, презентувати результати проєктної діяльності, узагальнити аналітичні дослідження команди та поділитися стратегічними планами на майбутнє.

 На відкритті форуму голова ГО «Проти Корупції» Юрій Путря підкреслив важливість заходу: «Нічого для нас без нас! Цей форум є унікальною платформою для конструктивного діалогу між Березнегуватською громадою та владою. Ми зібралися тут, щоб знайти спільні шляхи вирішення локальних проблем та побудувати міцніший зв’язок для майбутньої співпраці».

Валентина Поселкєвіч, польова координаторка проєкту, додала: «Наші аналітичні дослідження показують, що ефективна взаємодія між громадськістю та владою є ключем до успішного відновлення та розвитку. Ми готові ділитися знаннями та досвідом, щоб сприяти цьому процесу. Разом з активістами громади вдалося залучити значну фінансову підтримку в розмірі 1 150 000 грн».

Серед інших виступаючих були Альона Кузнецова, Тетяна Коваленко, Наталя Казак, Олена Багнюк, Альона Прилуцька, Любов Бурлака, Рагуліна Юлія. Кожен із спікерів поділився своїми історіями успіху та баченням щодо подальшого розвитку громади. 

Результати реалізації міні-проєктів від представниць ініціативних груп стали родзинкою події. Відтепер у Любомирівсьому будинку культури успішно функціонує дитячий простір з новою мультимедійною дошкою та подарунками і невдовзі там облаштують укриття; КП «Послуги-2» отримали у подарунок проєктор, а також забезпечують благоустрій громади новим обладнанням, а саме косаркою роторною та віброплитою; Березнегуватський Будинок дитячої творчості зустрічає дітей в облаштованому приміщенні з новою підлогою, дверима та столами для малювання піском; Березнегуватський професійний ліцей тепер має облаштоване укриття і додатково невдовзі отримають новітнє обладнання у межах нового проєкту. До того ж, Березнегуватська мистецька школа та Молодіжний простір отримали у подарунок проєктор, а Публічна бібліотека — сучасний ноутбук.

Підсумовуючи результати форуму, учасники домовилися про подальші кроки та спільні ініціативи. Завдяки активному залученню громади, цей захід став ще одним кроком до створення більш ефективної та прозорої системи взаємодії на місцевому рівні.

 

Форум підготовлено в межах проєкту «Створення громадського офісу: новий крок до зближення громади та влади» впроваджується в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

У Новогуйвинській громаді стартував молодіжний обмін в межах програми «ВідНОВА:UA»

Проєктний підхід — не джин з лампи. Чернівецький офіс U-LEAD організував захід для голів громад Буковини

Виявлення можливостей використання спадщини для економічного розвитку малих громад

Завершується конкурс на навчання в Українській миротворчій школі

Шлях реінтеграції: 92 ветерани/ки завершили сертифікатну програму з урядування