Культурна спадщина в Україні: від збереження до повоєнного відновлення

Початок: 05.09.2024 о 10:00
Закінчення: 05.09.2024 о 18:00
Адреса: КиЇв,
Місце: у центрі міста Києва

1200x628 Обкладинка ютуб+фб
Культурна спадщина в Україні: від збереження до повоєнного відновлення

Найбільша подія року, присвячена сектору Культурної Спадщини, від бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні. 

Подія пройде у форматі конференції, де гості та учасники матимуть змогу ознайомитися з актуальними можливостями програм підтримки сектору, презентаціями проєктів та ініціатив зі збереження матеріальної та нематеріальної культурної спадщини, а також взяти участь у воркшопах та сесіях обміну досвідом від найбільших українських та міжнародних професіоналів сектору, круглих столах та сесіях фасилітації створення нових партнерств.  

Цього року у фокусі три основних напрямки сектору Культурної Спадщини, а саме: музейна та виставково-експозиційна сфери, сфера збереження архітектурної спадщини України та бібліотечна і архівна справа.   

Кому буде корисно?  

  • представникам адміністрацій музеїв, виставок та галерей (державних та приватних), архівів та бібліотек, дослідницьких установ, діяльність яких спрямована на збереження нематеріальної культурної спадщини; 
  • грантовим відділам, проєктним командам, або науковим співробітникам, які зацікавлені у здійснені проєктів із залученням грантової підтримки; 
  • співробітникам музеїв, виставок, галерей, архівів та бібліотек, які зацікавлені в поінформованості щодо можливостей грантового фінансування, обміну досвідом з українськими та зарубіжними колегами, започаткуванню нових партнерств; 
  • представникам державних органів та органів місцевого самоврядування, сфера відповідальності яких дотична до діяльності щодо збереження культурної спадщини в Україні; 
  • архітекторам, містобудівникам, представникам будівельної галузі України; 
  • представникам кафедр музеєзнавства, архівної та бібліотечної справи, теорії архітектури та архітектурного проєктування закладів вищої освіти;  

У партнерстві з Національною Спілкою Архітекторів України, Українським Інститутом, Українським культурним фондом, House of Europe та Міністерством Культури та Інформаційної Політики України.  

Медіапартнери: Сreative Industries Association of Ukraine, PRAGMATIKA.MEDIA, PRIMA INTERIOR 

Коли відбудеться?  

5 вересня 2024 

З 10:00 до 18:00  

Захід пройде у центрі міста Києва. У зв’язку з безпековою ситуацією, локацію заходу повідомимо ближче до дати його проведення.  

Участь у заході безкоштовна, за попередньою реєстрацією до 1 вересня. Відбір учасників та розсилка запрошень – 2 вересня. 

Реєстрація за посиланням. 

Усім зацікавленим, за необхідності, надішлемо офіційні листи-запрошення на захід. Просимо надіслати запити на електронну пошту [email protected] до 1 вересня включно.

Якщо вам потрібно доїхати з іншого міста та отримати відповідь швидше, просимо повідомити нас поштою. 

“Креативна Європа” – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30 різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро. Наразі програма працює у 40 країнах. 

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму.  

Контакти Бюро в Україні: 

https://creativeeurope.in.ua 

[email protected] 

Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua