Краса та гідність: жінки ВПО у Кропивницькому розпочали навчання на безкоштовному курсі перукарської майстерності

Громадська організація "Турбота" запросила вимушено переміщених осіб, котрі мешкають у м.Кропивницький, на безкоштовний тримісячний курс із перукарської майстерності.Навчання відбуватиметься офлайн з ...

111
Краса та гідність: жінки ВПО у Кропивницькому розпочали навчання на безкоштовному курсі перукарської майстерності

Громадська організація “Турбота” запросила вимушено переміщених осіб, котрі мешкають у м.Кропивницький, на безкоштовний тримісячний курс із перукарської майстерності.

Навчання відбуватиметься офлайн з серпня по жовтень 2024 року на базі Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі. Учениці на курсі, яких зібралося три десятки осіб, отримають професійні і ґрунтовні знання та навички у сфері перукарської майстерності, а також участь у Менторській програмі від провідних майстрів і майстринь міста, тож, зрештою матимуть теоретичні і практичні заняття та отримають відповідний Сертифікат про навчання.

“Професія перукарки – це творча та цікава робота, котра дає стабільний дохід і можливість або працювати на себе, або стригти свою родину і рідних, економлячи сімейний бюджет. А ще – це можливість спілкуватися із різними людьми, нові контакти, натхнення та створення стильних образів, щоб дарувати радість і гарний настрій собі та оточуючим”, – розповідає керівниця проєкту “Краса та гідність” Вікторія Алєксєєвець.

За її словами, курс із перукарської майстерності є безкоштовним, дякуючи коштам, що їх надало Управління Верховного Комісара з питань біженців ООН. Навчання охоплює широкий спектр тем та навичок, необхідних для професійної роботи у цій галузі. Учениці – це жінки ВПО із таких міст, як Краматорськ, Херсон, Маріуполь, Слов’янськ, Кремінна, Олешки, Дергачі, Волноваха, Білозерка, Часів Яр, Сєвєродонецьк, Новогродівка, Мелітополь, Соледар та інших. Більшість з них працювала зовсім в інших спеціальностях – були машиністками крану, бібліотекарками, інженерками, економістками, або перебували в декреті і дбали про дітей. Частина жінок побували в окупації, у багатьох чоловіки служать в ЗСУ.

На курсі жінки вивчать різні техніки стрижки для чоловіків, жінок та дітей, включаючи базові форми, градацію і текстуризацію, дізнаються про теорію кольору, техніки фарбування, хімічні процеси та догляд за волоссям після фарбування, використання різних інструментів (фени, праски, плойки), створення зачісок для різних подій (весілля, вечірки тощо), вибір засобів для догляду за шкірою голови та волоссям, навички роботи з клієнтами, розуміння їх потреб, консультування з питань догляду за волоссям.

“Цей курс дасть нашим студенткам всебічну підготовку, що дозволить їм успішно працювати в перукарнях або відкрити власний бізнес у цій сфері”, – переконаний керівник громадської організації “Турбота” Андрій Флоренко. За його словами, навчальний курс є частиною проєкту “Краса та гідність”, що його втілює громадська організація “Турбота” за кошти Управління Верховного Комісара з питань біженців ООН.

Наприкінці навчання, орієнтовно у листопаді, відбудеться публічний екзамен для учениць у вигляді шоу та модельного показу їхніх робіт на широкий загал. Більше про проєкт розповідає ось цей міні-сайт


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення