Алея громадських організацій на фестивалі “Faine Misto”: якою вона була?

У місті Львові з 02 по 04 серпня проходив благодійний музичний фестиваль «Faine Misto». На фестивалі діяло чимало локацій з різними активностями, серед яких була й Алея громадських організацій.Алея ...

зображення_viber_2024-08-15_13-06-13-800
Алея громадських організацій на фестивалі “Faine Misto”: якою вона була?

У місті Львові з 02 по 04 серпня проходив благодійний музичний фестиваль «Faine Misto». На фестивалі діяло чимало локацій з різними активностями, серед яких була й Алея громадських організацій.

Алея громадських організацій три дні працювала у парку «Знесіння». Також там свої локації мали бригада НГУ «Азов» (тир, заняття з тактики, такмеду та практика з безпілотниками) та «Львів – Молодіжна столиця Європи».

«Алея громадських організацій діє на фестивалі «Faine Misto» вже не вперше, оскільки ми розуміємо, наскільки важливу роль в багатьох процесах відіграє громадський сектор. В рамках роботи Алеї громадські організації змогли презентувати свою діяльність, поділитись планами та здобути нових прихильників і партнерів. Ми переконанні, що в такий складний час ми повинні бути єдиними та підтримувати одне одного. Сподіваємося, цьогорічна Алея громадських організацій сприяла налагодженню нових знайомств та партнерств серед її учасників і гостей», – зазначив один з координаторів роботи Алеї ГО Сергій Волохатий.

Загалом на Алеї громадських організацій 2024 була представлена 21 організація з різних регіонів України. Кожна ОГС мала свій напрямок роботи та цільову аудиторію.

«Наша організація вже вдруге була частиною Алеї ГО на фестивалі «Faine Misto. Для нашої благодійної організації Алея стала можливістю розповісти гостям фестивалю, людям з різних регіонів країни, про підопічних фонду – дітей-сиріт. Завдяки цікавим іграм та творчим завданням ми змогли звернути увагу людей на нашу діяльність, заохотити їх підтримувати благодійні ініціативи. Також наша присутність на Алеї допомогла нам розширити коло дружніх організацій та волонтерів, отримати нові знайомства та нових підписників на сторінці фонду – це важливо, адже це інформаційна підтримка нашої діяльності. Важливим було і те,  що локацію відвідала переважно молодь – це люди, які формують активну спільноту і будують майбутнє України. Дякуємо організаторам фестивалю за теплий прийом нашого фонду», – ділиться враженнями команда благодійного фонду «МАМА плюс Я».

Відтак на Алеї були громадські організації, які працюють з молоддю, військовими, ветеранами, дітьми чи студентами. Були представлені організаціями, які активно займаються розвитком волонтерства, працюють в напрямку підвищення екологічної культури та займаються молодіжними обмінами. Декілька організацій у своїй повсякденній роботі реалізовують медичні проєкти та сприяють психологічній реабілітації ветеранів.

«Участь у Алеї ГО на фестивалі “Файне місто” стала для нашого Волонтерського центру від ГО «Бджола» та ГО «Фонд розвитку Камʼянського» неймовірним досвідом. Це був не лише шанс представити нашу діяльність на широку аудиторію, але й можливість завести безліч нових знайомств з однодумцями, активістами та партнерами. Подібні ініціативи, як Алея ГО, мають величезне значення, адже вони створюють простір для діалогу, співпраці та обміну досвідом між різними організаціями. Ми відчули потужну підтримку від інших учасників, що надихнуло нас на нові ідеї та проєкти. Такі заходи сприяють зміцненню нашої спільноти та допомагають усвідомити, що разом ми можемо зробити значно більше для нашої країни. Це досвід, який об’єднує та мотивує до подальшої активної діяльності», – коментують свою участь в Алеї ГО члени команди волонтерського центру місто Камʼянське.

Гості локації мали можливість випробувати свої сили під час квестів та опитувань, взяти участь в майстер-класі, зіграти в гру-ребус, створити листівку та, навіть, зробити аналіз на вміст цукру в крові.

«Для нас, як для найбільшого екоруху в Україні, дуже важливо об’єднувати зусилля та залучати молодь до соціальних і благодійних ініціатив. Фестиваль «Файне місто» став чудовою платформою для цього. Протягом цих трьох незабутніх днів ми мали можливість спілкуватися, знайомитися та обмінюватися досвідом з однодумцями. Дякуємо за можливість бути частиною цього унікального заходу. Сподіваємось на подальшу співпрацю та нові спільні круті проєкти!» – резюмує свою уасть в Алеї ГО всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine.

Зазначимо, що активності, які пропонували громадські організації, були досить різносторонніми, що дозволило гостям локації, так і самим її учасникам, в цікавій формі дізнатися більше про роботу громадського сектору України в умовах війни.

 


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення