На Харківщині та Сумщині розпочинають роботу мобільні бригади для надання психологічної підтримки

Здійснюємо психологічну та соціальну підтримку на Харківщині та СумщиніПовномасштабна війна в Україні суттєво ускладнила життя мешканців прикордоння. Населення цих регіонів потребує допомоги після ...

психолог
На Харківщині та Сумщині розпочинають роботу мобільні бригади для надання психологічної підтримки

Здійснюємо психологічну та соціальну підтримку на Харківщині та Сумщині

Повномасштабна війна в Україні суттєво ускладнила життя мешканців прикордоння. Населення цих регіонів потребує допомоги після пережитої окупації, насильства, вимушених переїздів та через брак соціально-психологічних послуг.

Ми прагнемо підтримати психічне здоров’я місцевих жителів і внутрішньо переміщених осіб у цих областях. Кожна особа з числа вразливих категорій населення може звернутися до нас, щоб стати почутою, а також отримати кваліфіковану допомогу. 

У рамках соціально-гуманітарного проєкту ми плануємо надання багатогалузевої допомоги: проведення індивідуальних та колективних консультацій мобільними бригадами

У Сумській і Харківській областях понад 2500 осіб отримають психологічну, психосоціальну та соціально-юридичну допомогу. Передбачається як індивідуальний, так і колективний формати надання допомоги вразливим категоріям населення даних регіонів. 

Попередньо дві мобільні бригади працюватимуть у Сумській області (Путивльська, Буринська, Білопільська, Річківська, Хотинська, Юнаківська, Краснопільська, Боромлянська, Великописарівська, Кириківська, Роменська, Тростянецька громади) і Харківській області (Валківська, Богодухівська, Золочівська, Нововодолазька громада). Їх список може розширюватися відповідно до ситуації у регіонах і попиту серед населення.

Тому чекаємо на ваші реєстрації: тут. 

Робота мобільних бригад здійснюватиметься з серпня, 2024 до січня, 2025 включно. Заявки будуть опрацьовуватися в індивідуальному порядку на щотижневій основі. 

Допомагаємо тим, хто потребує! 

Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця) і ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м. Рівне) на національному рівні.


Тематика публікації:               

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення