Інженер-експерт з перевірки проектування (Design Review Engineer Expert)

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
HRSofiia

Vacancy_dfrfycsz3
Інженер-експерт з перевірки проектування (Design Review Engineer Expert)

Завдання для консультантів

 

Процес подання резюме

Усі кандидати мають надсилати супровідний лист та актуальне резюме (не більше чотирьох сторінок) виключно англійською мовою на електронну адресу [email protected]. Лише відібрані кандидати з відповідним досвідом роботи будуть запрошені на співбесіду.

 

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРОЄКТ

ПІДТРИМКА ЛОГІСТИКИ ЕКСПОРТУ ЗЕРНА В РАМКАХ ІНІЦІАТИВИ «AGRI-УКРАЇНА»

Проєкт «Економічна підтримка України» є одним із ключових партнерів USAID, що реалізує ініціативу «Розвиток стійкості сільського господарства (далі – AGRI-Ukraine), бюджет якої складає 350 мільйонів доларів. Ця ініціатива була розпочата у 2022 році з метою розвитку експорту зернових з України та подолання глобальної продуктової кризи, що була поглиблена через війну. В рамках ініціативи AGRI-Ukraine, проєкт «Економічна підтримка України» співпрацює з державними та приватними компаніями, інвестуючи у перевозку та перевалку критично необхідних зернових продуктів.

ПОКРАЩЕННЯ ІНФРАСТРУКТУРИ

Проєкт «Економічна підтримка України» також безпосередньо підтримує Уряд України, включаючи Державне агентство з відновлення та розвитку інфраструктури України (SARDI), Державну митну службу та Українську залізницю, в рамках модернізації 42 українських пунктів пропуску (BCP). Сучасна та більш ефективна прикордонна інфраструктура та митні процедури зменшать експортні витрати та збільшать експортну спроможність, дозволяючи Україні масштабувати торгівлю та просуватись на шляху до інтеграції в ЄС.

ПІДТРИМКА ТА ВІДНОВЛЕННЯ ЕНЕРГЕТИКИ

Як один із найбільш гнучких видів діяльності USAID, що реагує на нові та/або надзвичайні потреби, ERA розширює свої інтервенції, які допомагають українському бізнесу, громадам та окремим особам в осінньо-зимовий період (вересень 2024 – грудень 2025 рр.). Мета – мінімізувати вплив на населення та економіку України, враховуючи нещодавній дефіцит електроенергії. Це адаптивний компонент, і ERA може також реагувати на інші надзвичайні потреби в умовах триваючої російської агресії та атак на критично важливу інфраструктуру України.

Про завдання

Основною метою консультацій є забезпечення наявних ресурсів для підтримки завдань, пов’язаних з проведенням експертизи проектної документації на предмет її придатності для участі в тендерах, можливості будівництва та технічного обслуговування перед оголошенням тендерів, на періодичній основі та в міру необхідності для забезпечення економічно ефективного проекту, який є придатним для участі в тендерах, можливості будівництва та технічного обслуговування з меншими перевитратами та затримками.

 

Задачі та вимогидо виконання :

Консультант надаватиме підтримку та допомогу проєкту USAID в інженерно-технічних питаннях, виходячи з потреб. Його роль полягає в тому, щоб залишатися гнучким до нових викликів, які супроводжуватимуть розвиток напрямку Покращення Інфраструктури протягом усього періоду виконання завдання. Інженер-експерт з перевірки проектування повинен застосовувати на цій посаді свій спеціалізований досвід у сфері будівельних процедур, проектних норм, практики закупівель будівельних послуг в Україні, нормативних актів USAID та політики DAI. Експерт-консультант повинен знати українські інженерні та будівельні норми, правила, практики, методи та оцінки вартості будівництва.

Консультант повинен виконати наступним завдання:

  1. Проведення інженерної експертизи проекту (Design Documentation Review (DRE)). Майже вся проектна документація буде українською мовою. Очікується, що консультант з DRE зробить всебічний внесок у надання відгуків на пакети (томи) проектної документації (ПД), що подаються субпідрядниками до проєкту USAID на стадії проектування, в рамках наступних аспектів:
  • Перевірка повноти ПД з точки зору її придатності для участі в будівельних тендерах;
  • Перевірка окремих комплектів креслень (томів), зазначених у спеціальних запитах АМР США, на предмет їхньої повноти та відповідності українським стандартам, правилам, будівельним нормам, технологіям і практикам;
  • Перевірка ПД на предмет їхньої адекватності та відповідності політиці та положенням USAID (спеціальні запити на окремі томи);
  • Перевірка ПЗ на предмет їхньої відповідності вимогам будівництва (за окремими запитами щодо конкретних обсягів);
  • Перевірка документації на відповідність ринковим цінам в Україні (спеціальні запити щодо конкретних позицій, особливостей робіт, матеріалів).

Результатом роботи будуть чек-листи конкретних перевірених позицій, коментарі, пропозиції щодо вдосконалення з науково обґрунтованим обґрунтуванням, ДД із зазначеними коментарями, а також підсумковий звіт.

 

  1. Надати допомогу в закупівлі будівельних послуг та експертизі кошторисів. Майже всі документи будуть українською мовою. Очікується, що консультант надаватиме наступні послуги/відгуки, за необхідності, в рамках закупівлі будівельних послуг та на початкових етапах будівництва проекту:
  • Перевірка тендерних пакетів на закупівлю будівельних послуг з точки зору їх повноти та відповідності тендерним процедурам проекту
  • Перевірка процесу мобілізації будівельних підрядників, планування, послідовності та етапів, а також планів та їх відповідності строкам проекту та українському законодавству, включаючи, але не обмежуючись, нормативно-правову базу, повноту страхової документації та повноту сертифікаційної документації, що забезпечить успішну та своєчасну мобілізацію будівельних підрядників на визначеному ними майданчику.

Будуть розглянуті отримані результати, надані коментарі до документів з рекомендаціями та альтернативами, а також підготовлений підсумковий звіт.

 

  1. За необхідності, надавати підтримку технічній команді у процесах інженерного та будівельного адміністрування. Необхідні послуги можуть включати розгляд претензій, замовлень на зміну та суперечок із будівельним субпідрядником з метою перевірки вартості, термінів та механізму виконання робіт, а також відповідальної сторони за замовлення на зміну.

 

Буде перевірено отримані результати, підготовлено короткий звіт з питань, а також аналіз та рекомендації з кожного питання.

 

Передбачається, що послуги будуть надаватися дистанційно, хоча за необхідності можуть знадобитися послуги з виїздом на місце. Очікується, що результати роботи консультанта сприятимуть успішному плануванню, проектуванню та закупівлі будівельних послуг, а також забезпечать відповідність проекту вимогам, ефективність та економічну доцільність.

 

Кваліфікація:

  • Магістр/бакалавр у галузі будівництва або інфраструктури чи суміжних галузях.
  • Сертифікат категорії «архітектор/інженер» та/або «експерт» рівня CC2 або вище.
  • Сертифікат технічного нагляду (Технагляд) також є прийнятним, якщо він підтверджується професійним досвідом, що відповідає експертизі проєктів, нагляду за будівництвом та перевірці відповідності.
  • Мінімум 10 років досвіду роботи у сфері технічного нагляду за проєктуванням та будівництвом.
  • Знання англійської мови на середньому рівні є обов’язковим. Усне володіння англійською мовою буде перевірено під час співбесіди.
  • Досвід роботи з міжнародними проектами, що фінансуються донорами, є перевагою.
  • Знаходження в Україні та готовність до візитів на об’єкти вздовж західного кордону України.

 

 

Умови контракту:

  • 12-місячний договір про надання незалежних консультаційних послуг.
  • Обсяг роботи – до 230 робочих днів.
  • Покриття всіх витрат на відрядження;

 

 

Дата початку: вересень 2024 року

Усі кваліфіковані заявники отримають право на роботу незалежно від раси, кольору шкіри, релігії, статі, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності, національного походження, інвалідності, віку чи статусу захищеного ветерана.

 

Кінцевий термін подання резюме: 17 вересня 2024 року.

 

ERA BACKGROUND

AGRI-UKRAINE GRAIN EXPORT LOGISTICS

USAID’s Economic Resilience Activity (ERA) is one of USAID’s core partners implementing the $350 million Agriculture Resilience Initiative – Ukraine (AGRI-Ukraine) that was established in 2022 to bolster Ukrainian agricultural exports and alleviate the global food security crisis exacerbated by the war. Under AGRI-Ukraine, ERA partners with public and private companies to complement and leverage urgently-needed grain transportation and transshipment investments.

INFRASTRUCTURAL IMPROVEMENTS

ERA also directly supports the Government of Ukraine, including the State Agency for Restoration and Development of Infrastructure of Ukraine (SARDI), the State Customs Service and Ukrainian Railways, to upgrade 42 of Ukraine’s border crossing points (BCPs). Modern and more efficient border infrastructure and customs procedures will reduce export costs and increase export capacity, enabling Ukraine to scale trade and advance its path to EU integration.

ENERGY AND EMERGENCY RESPONSE SUPPORT

As one of USAID’s most flexible activities that responds to emerging and/or emergency needs, ERA is expanding its interventions that assist Ukraine businesses, communities or individuals in the fall and winter (September 2024-December 2025). The goal is to minimize the impact on the Ukrainian people and economy given recent power deficits. This is an adaptive component and ERA may also need to respond to other emergency needs in the face of ongoing Russian aggression and attacks on Ukraine’s critical infrastructure.

 

CONSULYANCY OVERVIEW

The main objective of the consultancy is to provide available resources in support of tasks associated with the provision of design documentation review for the project’s biddability, constructability, and maintainability before advertising project tenders on a periodic and as-needed basis to ensure a cost-effective design that is biddable, buildable, and maintainable with reduced overruns and delays.

PERFORMANCE TASKS AND REQUIREMENTS

 

The Consultant will support and assist the Ukraine ERA Infrastructure Component in engineering and technical issues based on need. The role is designed to remain flexible to the incoming challenges that will accompany the growth of the BCP construction component throughout the assignment. The Design Review Expert should apply his/her specialized experience in construction procedures, design regulations, procurement of construction services practices in Ukraine, USAID’s regulations, and DAI’s policies to the position. The consultant expert should know Ukrainian engineering and construction rules, regulations, practices, techniques, and estimates of construction costs.

 

The consultant shall complete the tasks as follows:

 

  1. Conduct engineering Design Review (Design Documentation Review (DRE)). Almost all the Design Documentation will be in the Ukrainian language. The DRE consultant is expected to provide comprehensive inputs into providing feedback on design documentation (DD) packages (volumes) submitted to DAI by its subcontractors during the design phase of the project, within the following aspects:
  • Review of completeness of DD in terms of its biddability for construction tendering;
  • Review particular sets of drawings (volumes), as indicated in an ad hoc DAI’s requests – for their comprehensiveness and alignment with Ukrainian standards, regulations, construction norms, techniques, and practices;
  • Review DD in terms of their adequacy and alignment with USAID’s policies and regulations (ad hoc requests for particular volumes);
  • Review DD in terms of its adequacy for construction (ad hoc requests for particular volumes);
  • BOQs review in terms of their adherence to market rates in Ukraine (ad hoc requests for particular line items, features of work, materials)

The deliverable will be checklists of specific items checked, comments, suggestions for improvements with evidence-based justification, DD with comments indicated, and a summary report.

 

  1. Assist through the procurement of Construction Services and Bills of Quantities (BOQ) Review. Almost all documents will be in the Ukrainian language. The DRE consultant is expected to provide the following services/feedback, as needed, within the construction services procurement and initial phases of the construction of the project:
  • Review of construction services tender packages in terms of their completeness and adherence to tendering procedures of the project
  • Review of the construction contractors’ mobilization process, scheduling, sequencing, and staging and BoQ, QA/QC plans and its adherence to the project’s timelines and Ukrainian legislation, including, but not limited to, legal framework, completeness of insurance documentation, and completeness of certification documentation—allowing for the successful and timely mobilization of construction contractors to their designated site.

 

Deliverables will be reviewed, and comment on documents with recommendations and alternatives along with a summary report.

 

  1. Support the BCP team in engineering and construction administration processes, as needed. The services needed could be to review claims, change orders, and disputes between A/E and construction subcontractor to check cost, delivery time and mechanism, and the liable party for the change orders.

 

Deliverables will be reviewed, a short report on the issues and analysis and recommendations on each issue.

 

Services are anticipated to be remote, although onsite services may be required if necessary. The consultant’s deliverables are expected to facilitate successful BCP infrastructure planning, design, and procurement of construction services and ensure the project’s compliance, efficiency, and value engineering.

 

QUALIFICATIONS

  • MA/BA in Civil or Infrastructure Engineering or a related field.
  • A category certification as “architect/engineer” and/or “expert” level CC2 or higher.
  • Technical supervision certification (Technahlyad) is also acceptable if supported by professional experience consistent with design review, construction supervision, and compliance verification experience.
  • A minimum of 10 years of specific experience in design and construction supervision.
  • Mid-level English is required. Verbal English skills will be tested during the interview process.
  • Experience with international donor-funded projects is preferred.
  • Based in Ukraine and ready for site visits along the western border of Ukraine.

 

JOB EXPECTATIONS:

In this position, you are expected to share the DAI four core values:

  • Integrity: commit to civil and ethical behavior, play by the rules, and do the right thing;
  • Responsibility: be accountable to clients, partners, grant recipients, beneficiaries, colleagues, and communities where we work. If you fall short, you own up, fix the problem, and get it right the next time;
  • Excellence: adhere to the highest technical and professional standards in innovation, learning, and service;
  • Global Citizenship: respect the cultural diversity and treat everyone everywhere with professionalism and dignity to make the world a better place.

 

WE OFFER

Contract terms:

  • 12-month independent consultancy agreement.
  • Level of Effort – up to 230 working days.
  • Reimbursement of travel expenses.

 

Start date: September 2024

 

Application process

All applicants must send a cover letter and updated CV (no longer than four pages) in English to [email protected]

 

All qualified applicants will receive consideration for employment without regard to race, color, religion, sex, sexual orientation, gender identity, national origin, disability, age, or status as a protected veteran.

 

Closing date for applications: September 17, 2024.

 

For further information about DAI GLOBAL LLC, please consult our website era-ukraine.org.ua.

 


Останні публікації цього розділу:

Тренер/ка для проведення тренінгу з питань параюридичної діяльності онлайн

Старший експерт/ка реформи державного управління до Команди підтримки відновлення та реформ МОН

Фінансовий(а) асистент(ка), м.Запоріжжя

Communications Associate до UNDP

Старший проєктний менеджер/ка напряму цифровізації професійної освіти Команди підтримки відновлення та реформ МОН

Менеджер/ка з комунікацій (PR-менеджер) в АМУ