Створено громадську раду Коблівської сільської територіальної громади

На минулому тижні чотирнадцять представників більшості сіл громади стали учасниками установчих зборів Громадської ради. Головою громадської ради було обрано Микосянчика Анатолія Володимировича(с. ...

Додано:
frgn

388
Створено громадську раду Коблівської сільської територіальної громади

На минулому тижні чотирнадцять представників більшості сіл громади стали учасниками установчих зборів Громадської ради.

Головою громадської ради було обрано Микосянчика Анатолія Володимировича(с. Коблеве), ветерана війни з росією , а секретарем – Гримало Альону Миколаївну (с. Лугове).

Про цілі, історію формування та ії перші кроки Громадської ради розповідають новообраний голова Анатолій Микосянчик та секретар Альона Гримало:

«Упродовж літа 2024 кожен бажаючий мав змогу подати свою кандидатуру або запропонувати когось іншого. Загалом було запропоновано 44 кандидатури майже  із усіх населених пунктів громади.

Більшість мають проєктні ідеї з відновлення та зростання наших сіл. Маємо намір разом почати їх вирішувати, залучивши до цього усіх бажаючих та потрібні ресурси. Саме тому:

  • Ми започаткували широке опитування нагальних проблем жителів усіх сіл громади;
  • Наші два представника взяли участь у «Майстерні проєктів відновлення і зростання» #UChange +  #CivicLab , що відбулась у Миколаєві 19-20 серпня 2024 р.
  • Плануємо у вересні прийняти Майстерню проєктів у Коблівській ТГ.

Так ми налагодимо ефективну взаємодію «влада-громада» та центр -переферія , врахував громадську думку під час формування та реалізації місцевої політики.

Загалом, ми є постійним діючим консультативно – дорадчим органом місцевого самоврядування, утвореним для забезпечення участі громадян у вирішенні питань місцевого значення. Запрошуємо до співпраці!!»- Каже голова громадської ради Анатолій Микосянчик.

Альона Громало розповіла про перший крок громадської ради:

 «Опитування жителів усіх сіл громади ми провидимо з метою визначення напрямків нашої майбутньої діяльності на основі вивчення проблем, які існують у нашому населеному пункті та загалом у громаді.

Результати опитування дозволять нам отримати свіжу і актуальну інформацію про проблеми, які турбують мешканців та визначити пріоритети для подальших дій і заходів.

Дані, зібрані під час опитування, можуть слугувати обґрунтуванням для пропозицій або рішень, які плануємо подати на розгляд Коблівській сільській раді.»

«Є механізми участі жителів та балансу інтересу “центр – переферія” Вітаємо Коблівську громаду з реальним кроком до запуску механізму участі жителів у місцевому самоврядуванні, зокрема захисту прав, інтересів громадян та відновлення громади! Цей демократичний механізм розроблено у процесі збору пропозицій жителів  сіл до проєкту Плану відновлення Коблівської громади та на основі успішного досвіду системи громадських рад м. Миколаєва та Вознесенську. Сподіваюсь, обрані представники громадянського суспільства застосують свої знання, ідеї та професійні здібності для відновлення та розвитку усіх сіл Коблівської територіальній громади.»

Нагадаємо, що результатами громадських консультацій щодо відновлення і зростання Коблівської ТГ, що відбулись як у центрі, так  усіх старостатах громади стали:

По-перше, сформовано пакет пропозицій жителів усх сіл до Плану, якій був презентований та лютневому засіданні робочої групи з відновлення громади. Реліз на http://frgn.mk.ua/?p=14206; Брошура Громадянської платформ з пакетом пропозицій https://drive.google.com/file/d/1HAsVXhmCpqZmCtYkug4kbr8zcARo5ARi/vie .

Жителі за підсумками березневих одноденних навчань в округах та даоденног червневого навчання сформували пакет проєктних ідей, що стали складовою Плану відновлення Коблівської громади. Реліз  http://frgn.mk.ua/?p=14411 .

По-друге, реалізована ідея щодо формування Громадської ради як механізму балансу інтересів «центр-периферія» та участі жителів у формуванні та реалізації місцевих рішень з відновлення та зростання громади.

У травні 2024 р було створено ініціативну групу, яка провела опитування серед мешканців з метою виявлення громадських активістів у кожному населеному пункті громади для створення громадської ради. Реліз http://frgn.mk.ua/?p=14360

У серпні 2024 року Коблівська сільська рада за пропозицією ініціативної групи прийняла рішення №13 «Про створення Громадської ради Коблівської сільської територіальної громади та затвердження її Положення. Рішення ради на https://drive.google.com/file/d/1lkXvH8GfhJ8GM-GBznzzN4FJU8nHq_oG/view?usp=sharing .

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Супровід формування громадської ради відбувається за підтримки проекту «Громадянська платформа для відбудови на краще Коблівської громади, що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Партнер проєкту: Коблівська сільська рада


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Розбудова системи доброчесності у громадах: стартує новий проєкт за підтримки програми USAID DOBRE

В Україні створюють документальний фільм "Харківський Намет — серце спротиву"

Перед новим навчальним роком відвідайте освітню онлайн-платформу Зрозуміло

Уповноважений Президента з питань санкційної політики: на першому місці зброя, на другому – санкції

Місцеві бюджети в умовах воєнного стану: громади Рівненщини обмінювалися досвідом