ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» розпочинає створення навчальних просторів «Maker spaces»

Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку» підписала угоди про співпрацю з чотирма навчальними закладами, на базі яких будуть створені можливості для інтеграції підлітків із ...

Додано:
Halyna Seheda

Вінниця_ВТФК_ЦПТО 1 – копія
ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» розпочинає створення навчальних просторів «Maker spaces»

Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку» підписала угоди про співпрацю з чотирма навчальними закладами, на базі яких будуть створені можливості для інтеграції підлітків із числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у нові громади.

Проєкт «Покращення залучення та інтеграції підлітків, які постраждали від війни, у приймаючі громади» реалізується з 1 липня 2024 року за підтримки гуманітарної агенції Diakonie Katastrophenhilfe. Його мета – підтримка дітей та підлітків ВПО, які постраждали від війни та потребують допомоги.

У рамках проєкту буде створено чотири навчально-технічні простори «Maker spaces», які залучать до активностей дітей та підлітків у Вінницькій (2), Хмельницькій (Кам’янець-Подільський) та Черкаській (1) областях.

У Вінниці «Maker spaces» буде створено на базі Вінницького технічного фахового коледжу та Державного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці». У Кам’янці-Подільському – на базі Подільського професійного коледжу, а в Черкасах – на базі Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області.

«Maker spaces» – це платформа для спілкування, співпраці над проєктами, формування командних навичок та отримання нових знань, які будуть цінними в майбутньому професійному житті підлітків. Тут вони зможуть зустрічатися, спілкуватися та створювати дружні стосунки з однолітками, які також були вимушено переміщені через війну, а також з місцевими підлітками. Учасники разом відвідуватимуть семінари та тренінги, обмінюючись досвідом і знаннями, та матимуть можливість самовираження без тиску та дискримінації.

Ці простори стануть осередком безпечного середовища, де підлітки отримуватимуть підтримку від наставників у навчанні, розвитку технічних навичок, а також психологічну допомогу. Це сприятиме їхньому відчуттю приналежності до нової громади та зменшуватиме стрес від адаптації до нового середовища. Окрім цього, проєкт надасть можливість знайти нових друзів серед місцевих підлітків, що сприятиме соціалізації та інтеграції.

Diakonie Katastrophenhilfe надає фінансову підтримку на облаштування навчальних просторів «Maker spaces» у розмірі 4 400 000 грн та на ремонтні роботи – 640 000 грн.


Тематика публікації:             

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення