Навчально-дослідницька поїздка до Берліну за проєктом “Розширення можливостей для журналісток України”

Початок: 16.09.2024 о 08:00
Закінчення: 16.09.2024 о 09:00
Адреса:

Додайте заголовок - 2
Навчально-дослідницька поїздка до Берліну за проєктом “Розширення можливостей для журналісток України”
НУО з Німеччини та України запрошують журналісток подавати заявки на участь у навчально-дослідницькому візиті, який заплановано на 11-16 листопада 2024 року у місті Берлін.
 
Чому поїздка навчальна?
 
Захід має на меті глибше вивчити, як війна вплинула на ЛГБТ+ людей, жінок, як працює дезінформація, пов’язана з СОГІ (сексуальною орієнтацією та гендерною ідентичністю), гендерною рівністю, дискримінованими групами та становищем українців/ок в цілому, і як протидіяти дезінформації. Для цього під час поїздки ви зустрінетесь з багатьма цікавими людьми зі сфери медіа, активізму, правозахисту, факт-чекінгу та протидії дезінформації. 
 
Чому поїздка одночасно дослідницька?
 
Окрім цікавої програми, у вас буде передбачено час на власне журналістське дослідження. Адже по завершенню поїздки ми очікуємо від вас створення власних журналістських матеріалів на теми, дотичні до програми.

Ми віримо, що особливо під час війни важливо розповідати світу історії українців та українок та протидіяти дезінформації. Ви можете створити статті, відео чи фотопроєкти, лонгріди, або серії Інстаграм-постів про становище ЛГБТ+ спільноти, жінок, українських біженок і їхнє життя за кордоном, дезінфоромацію і як вона використовується і т.д.

Ми очікуємо, що ви оберете цікавий нетривіальний фокус вашого журналістського деслідження, який сподобається аудиторії вашого медіа. У вас буде час на дослідження вибраної вами теми до поїздки, трохи передбаченого часу під час поїздки (наприклад, для інтерв’ю чи, за попередньою домовленістю, зустрічей з місцевими), а також близько двох тижнів після поїздки для фіналізації.

Ми будемо сприяти, за необхідності, у пошуку вами протагоністів/ок, інтерв’юерів/ок, експертів/ок тощо. Написання журналістського матеріалу та його розміщення на вашому медіа-ресурсі є обов’язковою (!) умовою участі. Погодьтесь, це не така вже й висока ціна за повністю оплачувану поїздку. Усі матеріали будуть продубльовані на сайтах організаторської команди з посиланням на першоджерело. З роботами учасниць подібних програм з попередніх років можна ознайомитись тут.

Захід проходитиме англійською мовою. Для цього важливо володіти англійською на рівні, достатньому для спілкування в інтернаціональних командах.  

Якщо ваша кандидатура на участь у поїздці буде розглянута як така, що відповідає очікуванням організаторської команди, ми вас запросимо на коротку онлайн співбесіду, під час якої вам потрібно буде більше розповісти про свої очікування і плани на поїздку, а також підтвердити розмовний рівень володіння англійською.

У разі, якщо за результатами співбесіди ви будете включені до групи, котра братиме участь у навчальній поїздці, вам потрібно буде самостійно організувати свою поїздку до Берліну – продумати маршрут, завчасно придбати квитки, приїхати у потрібний день до місця призначення. Організатори на місці компенсують ваші витрати на квиток по маршруту Україна-Німеччина та у зворотньому напрямку, а також забезпечують учасницям проживання, харчування, можливості для навчання.

Будь ласка, заповніть цю форму до 09.00 ранку понеділка, 16 вересня 2024 року. Всі кандидатки, котрі будуть запрошені до співбесіди, отримають повідомлення про це не пізніше, аніж 19 вересня 2024 року.

Організаторами обміну є три некомерційні організації з Німеччини та України – Deutsche Gesellschaft (Берлін), правозахисна організація «Гендер Зед» (Запоріжжя) та «Прес-клуб реформ» (Кропивницький).
 
Поїздка відбудеться у рамках проєкту «Розширення можливостей для журналісток України», що підтримується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини у рамках Програми Східного Партнерства.