Ватра, вода і виховання справжніх патріотів: у Бакота Хабі завершилися молодіжні табори

60 хлопців та дівчат з громад Хмельниччини пройшли вишкіл у національно-патріотичних таборах на Бакоті. Молодь вчилася виживати у польових умовах, керувати дронами, орієнтуватися на місцевості, ...

Додано:
Oksana Stelmakh

e03612c480aa11e98f8aba95f053b9be
Ватра, вода і виховання справжніх патріотів: у Бакота Хабі завершилися молодіжні табори

60 хлопців та дівчат з громад Хмельниччини пройшли вишкіл у національно-патріотичних таборах на Бакоті. Молодь вчилася виживати у польових умовах, керувати дронами, орієнтуватися на місцевості, гартувала корисні звички і звичайно відпочивали та дізнавалися історію рідного краю.

Впродовж липня-серпня ГО “Територія” провела три національно-патріотичні табори для молоді громад Хмельницької області. Основна мета — згуртувати, навчити виживанню у польових умовах, розвинути спортивні звички та зацікавити сучасними технологіями. Всі ці активності відбувалися в рамках проєкту «Ветерани та молодь: разом до майбутнього» на території Староушицької громади за підтримки «U-LEAD з Європою».

Керівниця проєкту Аліна Олійник розповіла:

“Завдяки табору учасники отримали навички та знання, які є важливими в умовах воєнного стану: основи керування дроном, основи військової підготовки, виживання в екстрених умовах та орієнтування на місцевості. Окрім цього, ознайомилися з історією Бакоти та її історико-культурною спадщиною завдяки екскурсіям на скельний монастир, на трав’ярню, на старе виробництво лікарських рослин, подивились, як виглядають зараз затоплені села тощо. Ну і звісно багато купались у Дністрі, гуляли та плавали на сапах”.

Загалом у трьох таборах пройшли вишкіл 60 учасників з південних громад регіону.

За словами Юлії Ярошенко, у молодіжному таборі Бакота Хабу дівчина прожила за п’ять днів маленьке щасливе життя разом з неймовірними людьми:

“Кожен наш ранок починався з руханки та медитації, які налаштовували на насичений день, який ми закінчували теплим спілкуванням у колі біля ватри та співами під гітару. Вдячна за можливість бути учасницею табору, який допоміг мені відновитися ментально, потужно посилити моральний стан, набратися енергії та відчути кольорове щастя життя”.

Кожен з учасників відзначав і неймовірну атмосферу, і те, що це зібрання однодумців.

“Нещодавно нам пощастило відвідати неймовірне місце — Бакоту. Це була подорож, яку не забудемо ще довго. Ночували ми у чудовому хабі, де зібралась компанія молодих і енергійних людей. Атмосфера була дуже затишною та дружньою, і це додало подорожі особливого шарму”, — зазначили учасники табору Роман і Ганна.

І додали:

“Хочеться окремо відзначити організаторів: АндріяАлінуОлексія та Олену. Все було продумано до дрібниць: від комфортних умов проживання, харчування і дозвілля до цікавих активностей. Вони створили справжню атмосферу, де кожен відчував себе частиною спільноти”.

Ще одна учасниця Яніна Гуменюк розповіла, що її гаслом п’яти днів в таборі стало “З’єднайся із природою нерозривним зв’язком, створи навколо себе атмосферу любові та вільного життя від усього”. За її словами, відпочинок став певним виходом із зони комфорту:

“Ти пробуєш встати на цвяхи, бодай, на кілька секунд, уперше в житті запускаєш дрон, намагаєшся побороти страх води та сісти на сапборд, хоч і ненадовго. Літній табір «Бакота хаб» — це набагато краще, ніж Прага та Карлові Вари, в яких ти була до цього, бо саме тут серце Поділля, його чиста та світла душа. Дякую Аліні Олійник, Андрію Зоіну, Олесю Бреславському та тим, хто фінансував цей проєкт. Ви неймовірні”.

За словами керівника Регіонального офісу U-LEAD на Хмельниччині Дмитра Василенка, без молоді неможливий якісний розвиток громад:

“Саме тому в межах проєкту, що впроваджує ГО «Територія» за підтримки U-LEAD, після серії таборів для військовослужбовців на Бакоті проводяться табори для представників молоді з південних громад області”.

Нагадаємо, що в рамках проєкту «Ветерани та молодь: разом до майбутнього» на території Староушицької громади реалізують комплекс реабілітаційних заходів для військових та ветеранів: бакототерапія, та цикл національно-патріотичних заходів для молоді громад Хмельницької області.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення