“Що відбувається?”: проміжні результати спільного проєкту ІМІ та Суспільне Чернігів

Проєкт “Що відбувається?”, що реалізує Суспільне Чернігів спільно з  регіональним хабом Інституту масової інформації “Медіабаза Чернігів” та ГО “Чернігівський освітній центр “Ініціатива”, перетнув ...

600-400-Що-відбувається
“Що відбувається?”: проміжні результати спільного проєкту ІМІ та Суспільне Чернігів

Проєкт “Що відбувається?”, що реалізує Суспільне Чернігів спільно з  регіональним хабом Інституту масової інформації “Медіабаза Чернігів” та ГО “Чернігівський освітній центр “Ініціатива”, перетнув екватор. Команда випустила 8 з 14 анонсованих випусків, які сумарно зібрали вже понад 60 тисяч переглядів на різних платформах Суспільного. 

Проєкт “Що відбувається?” стартував у травні 2024 року та став першим прямоефірним суспільно-політичним ток-шоу в регіоні. Журналісти Суспільне Чернігів запрошують в студію незалежних експертів, щоб дослідити гострі соціально-політичні проблеми Чернігівщини, що впливають на якість життя її мешканців.

Ток-шоу транслюється онлайн на офіційному каналі медіа в YouTube. Формат дозволяє залучати до дискусії аудиторію, говорить шеф-редакторка  північно-східного хабу та Суспільне Чернігів Алла Скорик, глядачі мають можливість поставити питання та отримати відповідь експерта одразу в прямому етері й охоче цим користуються. 

“Влітку, у період зниження ділової активності, попри очікування падіння інтересу до проєкту, ми його не побачили. Говорили про політику, відключення світла і забруднення річок – це були ефіри із найбільшим залученням аудиторії, а перегляди продовжують збільшуватися і зараз. Відчуваємо, що аудиторія має дефіцит прямої дискусії з експертами й залученості до розв’язання проблем”, – пояснює Алла Скорик.

Випуск "Що відбувається?" присвячений зросту цін на нерухомість у Чернігові попри війну (25 червня 2024 року)

Випуск “Що відбувається?” присвячений зросту цін на нерухомість у Чернігові попри війну (25 червня 2024 року)

Так, загальна кількість повідомлень в чаті під час трансляції восьми епізодів сягнула 227, ще майже 69 тисяч людей взяли участь в тематичних опитуваннях, організованих командою в соцмережах Суспільне Чернігів в день етерів. Кількість переглядів ток-шоу на різних платформах Суспільного сумарно склала понад 60 тисяч переглядів. На YouTube його подивилися вже більш як 35 тисяч разів.

“Важливо, що в проєкті, дотримуючись журналістських стандартів, ми показуємо позиції всіх сторін. Особливо це актуально у темах, що стосуються політичного життя. Адже не секрет, що в Чернігові, попри війну, є момент гострого політичного протистояння. А висновки глядачі вже можуть робити самі”, – каже регіональний представник ІМІ в Чернігівській області та координатор “Медіабази Чернігів” Павло Пущенко.

Випуск "Що відбувається?" присвячений зросту цін на нерухомість у Чернігові попри війну (25 червня 2024 року)

Випуск “Що відбувається?” присвячений зросту цін на нерухомість у Чернігові попри війну (25 червня 2024 року)

Досі “Що відбувається?” лишається єдиним прямоефірним проєктом такого формату в регіоні. На думку політичного оглядача з Чернігова Андрія Подвербного, ток-шоу дає змогу глибше досліджувати та пояснювати аудиторії ті чи інші процеси, перенести дискусії щодо них з соцмереж на експертний рівень:

“​​Зараз, як це не прикро, у Чернігові відсутній повноцінний дискусійний майданчик, де б обговорювалися важливі для життя міста і області теми. Наразі для нашого міста потрібен свій клуб експертів, які б збиралися не просто поговорити, а і напрацьовувати потрібні рішення, що змінювали б життя суспільства в кращу сторону. Сподіваюсь, що проєкт “Що відбувається?” стане першою великою сходинкою у майбутньому чернігівському експертному об’єднанні”.

Нагадаємо, суспільно-політичне ток-шоу “Що відбувається?” виходить двічі на місяць. До кінця 2024 року загалом заплановано випустити 14 епізодів.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

В Ріпкинський громаді на Чернігівщині працюють над Статутом громади

У Здолбунові, на Рівненщині, працюють над темою гендерної рівності

Згуртованість та синергія: досвід Козельщинської громади Полтавщини

Допомагаємо тим, хто потребує на Харківщині і Сумщині! Надаємо гуманітарну допомогу, здійснюємо психологічну та соціальну підтримку

Курс "Навігатор Майбутнього": успіхи та інсайти учасників