У Варшаві відбулася міжнародна робоча зустріч з протидії мові ворожнечі в умовах війни та політичної кризи

З 22 по 25 серпня 2024 року у Варшаві пройшла робоча зустріч «Протидія мові ворожнечі в умовах війни та політичної кризи». Захід організований ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» (Україна) у межах ...

Додано:
[email protected]

бізнес тренінг семінар менеджер
У Варшаві відбулася міжнародна робоча зустріч з протидії мові ворожнечі в умовах війни та політичної кризи

З 22 по 25 серпня 2024 року у Варшаві пройшла робоча зустріч «Протидія мові ворожнечі в умовах війни та політичної кризи». Захід організований ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» (Україна) у межах проєкту «Протидія мові ворожнечі під час війни та політичної кризи засобами громадянської освіти», що фінансується Федеральним агентством з громадянської освіти Німеччини (Bundeszentrale für politische Bildung (bpb)) завдяки коштам, виділених Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини, у межах програми «Розширення співробітництва з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства».   

photo_5400273938921154500_y

Протягом зустрічі експерти та експертки з різних галузей, включаючи освіту, право, психологію, соціальні комунікації та журналістику, обговорювали феномен мови ворожнечі, її причини та наслідки у контексті війни та політичних криз у регіоні Східного партнерства.

Ключові сесії робочої зустрічі:

  1. Феномен мови ворожнечі та його особливості – сесія з аналізу мови ворожнечі в різних сферах, зокрема правозахисній, психологічній та мас-медійній.
  2. Мова ворожнечі в умовах війни – розглядали вплив мови ворожнечі на суспільство під час війни та інструменти інформаційної агресії.
  3. Мова ворожнечі та політичні кризи – дискусії про роль мови ворожнечі у політичних процесах у країнах, що переживають кризи.
  4. Практики протидії мові ворожнечі – учасники та учасниці поділилися досвідом як протидіяти мові ворожнечі через освітні програми та громадські ініціативи.

Загалом у робочій зустрічі взяли участь 21 експерт та експерка, з яких 16 людей працювали в очному форматі у Варшаві та ще 5 приєднались в онлайновому форматі. Такий змішаний формат робочої зустрічі допоміг залучити експертів та експерток, незважаючи на їх можливість подорожувати.

Робоча зустріч завершилася виробленням практичних рекомендацій для фахівців(-чинь) громадянського суспільства, які незабаром будуть опубліковані та доступні для використання у подальшій роботі з протидії мові ворожнечі.

 

Робочу зустріч проведено в межах проєкту «Протидія мові ворожнечі під час війни та політичної кризи засобами громадянської освіти», який організовано консорціумом експертів(-ок) EENCE – Eastern European Network for Citizenship Education, фінансується Федеральним агентством з громадянської освіти Bundeszentrale für politische Bildung (bpb) завдяки коштам, виділених Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини, у межах програми «Розширення співробітництва з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства».   

Проєкт втілює ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» (Україна).


 

Останні публікації цього розділу:

10 громад презентували проєкти енергетичних планів у м. Чортків в рамках проєкту DiXi Group

Волонтери мережі Volunteer Community зібрали шкільне приладдя майже для півтисячі дітей

У Києві відбулася презентація книги «Примарна ясність» про міфи і стереотипи навколо війни і Донбасу

15 проєктів у півфіналі STEAM HOUSE 2024: все тільки починається

Вересень - Всесвітній місяць поширення інформації про деменцію

Культурна спадщина в Україні: від збереження до повоєнного відновлення - відеозапис конференції