Від теорії до практики: Як ШІ стає союзником у боротьбі з дезінформацією

4-5 вересня Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела вже третій вебсемінар “Штучний інтелект і медіаграмотність: інструменти та рекомендації”, цікавість до ...

Додано:
aup

офіс тренінг семінар
Від теорії до практики: Як ШІ стає союзником у боротьбі з дезінформацією

4-5 вересня Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела вже третій вебсемінар “Штучний інтелект і медіаграмотність: інструменти та рекомендації”, цікавість до якого досі не вщухає. 

iScreen-Shoter-zoom.us-240904150438

ШІ вже став невід’ємною частиною сучасного інформаційного середовища, і його вплив на медіаграмотність дедалі зростає. Для 46 учасників – журналістів, освітян та всіх зацікавлених у темі медіаосвіти – вебсемінар став важливим майданчиком для обговорення нових можливостей і викликів, пов’язаних з використанням AI-технологій у медіа.

Валерій Іванов, президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор, зазначив: “Штучний інтелект дає багато можливостей, але й містить достатньо загроз. Про те, як жити з ним, ми говорили на нашому заході”.

Максим Запорожченкоменеджер медіаосвітніх програм АУП, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО, зауважив: “Сьогодні великі мовні моделі використовують не тільки для оптимізації робочих процесів чи покращення освітнього процесу, а для впливу на наш інформаційний простір: персоналізації контенту чи створення діпфейків. На вебсемінарі ми вчимо учасників, як відрізнити такий контент, та як не загнати себе в інфобульбашку, де начебто всі думають, так само як і ви”. 

Андрій Юричко, медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка, прокоментував: “Дуже задоволений виконаними практичними завданнями. Це той випадок, коли вчителі підходять творчо і у них теж можна повчитися. Наш курс передбачає поглиблене використання можливостей LLM, тому приємно було побачити реалізацію з новими підходами та моделями”. 

Слідкуйте за нашими анонсами в нашому Telegram-каналі за посиланням.  

 

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Громадський центр правосуддя в м. Татарбунари підсумував черговий етап діяльності

У Золотниківській громаді на Тернопільщині відкрився простір для молоді "VULYK"

Рада Європи допомагає розробляти Стратегію розвитку Зазимської громади

Дмитрівська громада провела сесію публічних консультацій щодо Стратегії розвитку через нові цифрові методики CivicLab

Відкриваємо осінній сезон новими вакансіями в громадському секторі