Підготовлено пам’ятку про те, як контролювати місцеві бюджети

Учасники громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» підготували пам'ятку для активних громадян про найбільш важливі аспекти місцевих бюджетів та активізації їх до громадського контролю в ...

55
Підготовлено пам’ятку про те, як контролювати місцеві бюджети

Учасники громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» підготували пам’ятку для активних громадян про найбільш важливі аспекти місцевих бюджетів та активізації їх до громадського контролю в цій сфері – «Як контролювати свої гроші в місцевому бюджеті?».

Протягом 2015 – 2016 років учасниками громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» вперше в Україні була комплексно оцінена місцева соціально-економічна і бюджетна політика 17 українських міст. Використана методика (Індекс ПУД) налічує 173 критерії, які розділені на три групи: ПРОЗОРІСТЬ, УЧАСТЬ, ДОБРОПОРЯДНІСТЬ.

Підготовлена пам’ятка містить 10 практичних порад для активістів про те, як найбільш ефективно контролювати гроші громади в місцевому бюджеті.

Ознайомитися з пам’яткою можна ТУТ.

Партнерство працює в рамках проекту «Громадянське суспільство і медіа за прозорі місцеві бюджети», який реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Європейського союзу і Посольства Фінляндії в Україні.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Анонс: Школа врегулювання конфліктів та миротворчості у територіальних громадах

Як зберегти традиційну культуру та нашу ідентичність, міркували на триденному заході у Богуславі

До 40 протезів на місяць: як у Полтаві протезують та реабілітують людей після поранень

До своєї природи: у Києві відкрилась виставка з любов’ю до української спадщини

10 років БФ «Твоя опора»: зібрано й надано допомогу на 710 млн грн

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи