Заява Федеріки Моґеріні з нагоди Міжнародного дня кримінального правосуддя

Правосуддя – один зі стовпів наших суспільств: воно захищає рівність, згуртованість, життєстійкість. Міжнародний день кримінального правосуддя є нагодою згадати тих, хто шукає правосуддя за жахливі ...

ЄС
Заява Федеріки Моґеріні з нагоди Міжнародного дня кримінального правосуддя

Правосуддя – один зі стовпів наших суспільств: воно захищає рівність, згуртованість, життєстійкість. Міжнародний день кримінального правосуддя є нагодою згадати тих, хто шукає правосуддя за жахливі злочини, включаючи злочини проти людства, та багатьох відданих і мужніх осіб, які працюють у сфері міжнародного правосуддя.

Міжнародна система кримінального правосуддя – що доповнює та зміцнює системи правосуддя держав – є вкрай важливою для перешкоджання тим, хто планує вчинення дуже серйозних злочинів; вона важлива для надання можливості жертвам досягти справедливості та відшкодування, для відродження націй, зруйнованих війною, та для підтримки постконфліктного примирення.

17 липня – це дата, коли вперше у 1998 році було ухвалено Римський статут Міжнародного кримінального суду. ЄС і країни-члени залишаються відданими ідеї сприяння зусиллям з припинення безкарності за найжахливіші звірства та заохочують до всесвітнього визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду.

Джерело: Представництво ЄС в Україні


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Анонс: Школа врегулювання конфліктів та миротворчості у територіальних громадах

Як зберегти традиційну культуру та нашу ідентичність, міркували на триденному заході у Богуславі

До 40 протезів на місяць: як у Полтаві протезують та реабілітують людей після поранень

До своєї природи: у Києві відкрилась виставка з любов’ю до української спадщини

10 років БФ «Твоя опора»: зібрано й надано допомогу на 710 млн грн

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи