Набір на онлайн-курс “Діалоговий підхід. Принципи та практичне застосування”

Зафіксувати у Google календарі!


Dialog_1
Набір на онлайн-курс “Діалоговий підхід. Принципи та практичне застосування”

Фонд “Освіта для демократії” запрошує на онлайн-курс‍, присвячений питанням діалогу та його застосуванню в роботі з громадою. Курс буде корисним для всіх, хто хоче будувати взаєморозуміння в громадах та групах, в яких працює, хто відчуває потребу організувати обговорення важливих та складних тем, та хоче підвищувати згуртованість та стійкість громади.

Курс може бути цікавий зокрема:

  • представникам/представницям органів місцевого самоврядування, 
  • лідерам/лідеркам та активістам/активісткам неформальних груп та громадських організацій,
  • особам, які працюють з групами в ролі тренерів/тренерок, фасилітаторів/фасилітаторок,
  • представникам/представницям шкіл, бібліотек, культурних установ,
  • особам, які працюють в сфері інтеграції.

 Якщо Ви хочете краще розуміти, як створювати умови для діалогу – цей курс саме для Вас!

Інформація про курс

Курс дистанційного навчання триватиме 6 тижнів, та проходитиме з 14-го жовтня до 24-го листопада 2024 року. Протягом цього часу потрібно буде вивчити 3 модулі курсу на платформі Фонду «Освіта для демократії»:  (http://civicportal.education). Для того щоб ознайомитися з матеріалами кожного модулю потрібно виділити 1,5-2 години. Рекомендуємо опрацьовувати мінімум 1 модуль на 2 тижні курсу.

Участь у курсі безкоштовна.

Теми курсу:

  • Модуль 1. Що таке діалог?
  • Модуль 2. Публічний діалог.
  • Модуль 3. Роль фасилітатора/фасилітаторки.

Наш курс складається з декількох компонентів:

Знання – у кожному модулі пропонуємо певний обсяг інформації у цікавому форматі. Можете очікувати презентацій, додаткових, практичних матеріалів.

Практика – протягом 6 тижнів курсу зможете ознайомитися з практичними прикладами, що стосуються теми діалогу. Під час курсу передбачається також виконання невеликого домашнього завдання, яке допоможе освоїти інформацію, яка передається в рамках курсу.

Комунікація – протягом курсу маєте чудову нагоду для обміну досвідом з іншими учасниками та учасницями та для дискусії на тематичних форумах. Під час курсу плануємо також 3 вебінари для обговорення теми кожного модуля. Участь у вебінарах в живу є необов’язковою, їх запис буде розміщуватись на платформі для осіб, які не зможуть приєднатись. Усі учасники та учасниці курсу, які виконають домашнє завдання, отримають зворотну інформацію про свою роботу від модераторок курсу.

Курс розроблений тренерками – Катериною Комар-Мацинською, тренеркою в сфері діалогу та протидії дискримінації, спеціалісткою з комунікації та промоції Українського народного дому у Перемишлі, та Наталею Кертичак, членкинею правління Фонду «Освіта для демократії» (Варшава), тренеркою та координаторкою проєктів. Курс розроблений на базі методології норвезької організації Nansen Center for Peace and Dialogue.

Як зареєструватись на курс?

Щоб взяти участь у курсі потрібно зареєструватися, заповнивши анкету, доступну за адресою: https://forms.gle/wT6qAtxz47Rx2vB19. Термін реєстрації на курс – до 13-го жовтня 2024 року. Усі, хто зареєструються через анкету, отримають 14-го жовтня 2024 року підтвердження участі та інформацію про доступ до курсу. Усі повідомлення про курс надсилатимуться на вказану Вами електронну пошту, тому дуже просимо вказувати актуальну адресу, яку регулярно та особисто перевіряєте.

 Що отримаю завдяки курсу?

Ми переконані що розуміння принципів діалогового підходу є необхідними для осіб, які працюють над згуртуванням громад. Кожен учасник та учасниця курсу поглибить свої знання про методологію діалогового підходу, спосіб організації публічного діалогу, особливості фасилітаторської роботи, а також отримає набір практичної інформації та ресурсів, які зможе використати у роботі в своїй громаді. Усі, хто успішно завершить курс*, отримають сертифікат участі

З усіма питаннями щодо курсу звертайтесь до Наталі Кертичак за адресою: [email protected].

Курс фінансується Польсько-Американським Фондом Свободи в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», яку реалізує Фонд «Освіта для демократії».

*) Критерії зарахування курсу будуть вказані на початку курсу.


Останні публікації цього розділу:

Запит цінової пропозиції на логістичну підтримку дводенної фінальної конференції

Тендер на закупівлю зарядних станцій та зовнішніх акумуляторів (Power Bank)

Питання та відповіді: постачання канцелярських товарів та товарів для офісу

Тендер на закупівлю оргтехніки та офісних меблів для облаштування коворкінгів

Тендер на закупівлю протипожежного обладнання, захисного одягу та спорядження пожежного-рятувальника