За звернення до «органів» «ДНР» звільнили співробітницю пенсійного фонду

Приводом стало позбавлення переселенця пенсії на підставі документів «пенсійного фонду ДНР», повідомляє КримSOS. Пенсійний фонд України звільнив заступника начальника Броварського управління ПФ ...

Пенсійний фонд
За звернення до «органів» «ДНР» звільнили співробітницю пенсійного фонду

Приводом стало позбавлення переселенця пенсії на підставі документів «пенсійного фонду ДНР», повідомляє КримSOS.

Пенсійний фонд України звільнив заступника начальника Броварського управління ПФ Київської області за звернення в «Пенсійний фонд» «Донецької народної республіки». Про це йдеться в листі Міністерства соціальної політики України, адресованому КримSOS. До листа була додана копія відповіді від ПФ України.

У відповіді повідомляється, що факт позбавлення переселенця пенсії на підставі документів “пенсійного фонду ДНР” дійсно існував. За результатами перевірки заступник начальника Броварського управління ПФ Іваницька І.О. була звільнена, а начальнику Броварського управління та заступнику начальника головного Управління ПФ в Київській області були оголошені догани. СБУ, в свою чергу, організувала перевірки по управліннях ПФ в Київській області з метою виявлення таких фактів.

Самій заявниці протягом місяця пообіцяли нарахувати пенсійні виплати за період затримки, попередньо перевіривши її місце проживання відповідно до нової Постанови КМУ № 365.

Нагадаємо, у травні стало відомо про випадок призупинення пенсійних виплат у зв’язку з «відновленням пенсії в Київському районі м. Донецьк «Донецької Народної республіки». На підтвердження факту Броварське управління пенсійного фонду надало копію відповіді на запит від управління пенсійного фонду так званої Донецької Народної Республіки.

Громадська ініціатива «КримSOS» створена 27 лютого 2014 як Facebook-сторінка для оперативного та об’єктивного висвітлення подій, які відбувалися в Криму. Незабаром організація стала надавати допомогу внутрішньо переміщеними особам із Криму та східної України. З липня 2014 КримSOS став виконавчим партнером Агентства ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові, Україні. КримSOS має представництва в Києві, Львові та Херсоні. Організація надає гуманітарну та юридичну допомогу переселенцям, інформує про події в Криму, займається програмами соціальної адаптації, розвитком місцевих громад переселенців, адвокаційними проектами, супроводом судових справ вимушено переміщених осіб.

За час існування організація КримSOS надала гуманітарну допомогу на суму понад 6 млн грн, пряму і непряму допомогу отримали понад 180 000 чоловік, консультацій надано більше 90 000, з них третина – юридичного характеру.

Особливе місце в роботі громадської організації посідає «кримське питання». Постійно ведеться адвокаційна робота питань, які стосуються Криму, проводиться моніторинг ситуації в Криму, в тому числі і у контексті захисту прав людини. У травні 2015 в організації був створений інформаційний центр «QirimInfo», завдання якого – повернути інтерес української та світової громадськості до ситуації в Криму і до проблем кримчан.


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

В "Дії" з'явилась комплексна онлайн-послуга е-Підприємець

Володимир-Волинська громада працює над творенням нової ветеранської політики

Розпочато сезон освітньо-наметових ФРІ-таборів для молоді

Організація стажування молоді в органах місцевого самоврядування: освітній серіал

Як працювати із зумовленими війною кризами в освіті?

«Час діяти, Україно!»: 150 переможців залучать на розвиток громад понад 40 млн грн