Результати опитування “Користування інформаційними джерелами в громадах Херсонської області”

З 7 серпня по 7 вересня цього року Херсонський обласний благодійний фонд "Об'єднання" проводив онлайн-опитування серед місцевих жителів 6 громад Херсонщини, де створені Робочі групи з громадської ...

Додано:
SInna

Заголовок (8)
Результати опитування “Користування інформаційними джерелами в громадах Херсонської області”

З 7 серпня по 7 вересня цього року Херсонський обласний благодійний фонд “Об’єднання” проводив онлайн-опитування серед місцевих жителів 6 громад Херсонщини, де створені Робочі групи з громадської безпеки та відновлення, – “Користування інформаційними джерелами в громадах Херсонської області”. 1200 респондентів висловили своє ставлення до інформаційного простору Херсонської області. 

Нам було цікаво дізнатися, що є головним джерелом інформування для населення, яку інформацію найчастіше шукають та про що хотіли б знати більше.   

Отже, основні висновки:

  • Більшість опитаних знаходиться у стані постійного сканування новин про свою громаду – 59% роблять це щогодини або декілька разів на день. Ще 23% роблять це 1-2 рази на день.
  • Основні  канали  інформування – це  соцмережі  (Телеграм,  ФБ,  Вайбер).  Найбільшою популярністю користуються неофіційні джерела. Серед офіційних джерел лідирують ФБ-сторінки громад, офіційні сайти та Вайбер-групи.
  • Найбільш затребуваний контент – «новини про життя громади» (83%), обстріли (49%) та гуманітарна  допомога (38%).  Серед  тем,  яких  бракує  в  інформпросторі  громади виділяються: «новини про життя громади» (25%), «про відновлення та відбудову» (24%), «контакти різних установ» (22%).

З більш детальною інформацією можете ознайомитися тут 

Аналізувати результати дослідження нам допомагали Микола Гоманюк, голова Херсонського обласного відділення Соціологічної асоціації України, та Ігор Даниленко, аналітик ТОВ Нью Імідж Маркетинг Груп. 

Дослідження проводилося в рамках ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін», що реалізується Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання» за  сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Як медичному закладу напряму залучити мільйон доларів на власний проєкт через підтримку іноземних донорів?

Для проєктів відновлення потрібна публічна пріоритезація

Безбар'єрність, соціальне підприємництво та громадський активізм: ключ до відновлення громади

Асоціація сприяння самоорганізації населення розпочинає проєкт з покращення правових умов для органів самоорганізації населення в Україні

У Черкасах презентували книгу «Жити попри все. Розповіді жінок про війну, 2014 та 2022»