Підсумки форуму з прав людей з інвалідністю в Україні

1-4 жовтня у Львові відбувся форум «Права людини людей з інвалідністю в Україні: мапа потрібних змін до 2029». Форум було організовано, як розмова про майбутнє.Протягом чотирьох днів учасники та ...

Додано:
[email protected]

photo_5197169591237862461_y
Підсумки форуму з прав людей з інвалідністю в Україні

1-4 жовтня у Львові відбувся форум «Права людини людей з інвалідністю в Україні: мапа потрібних змін до 2029». Форум було організовано, як розмова про майбутнє.

Протягом чотирьох днів учасники та учасниці форуму працювали у групах аби спланувати та презентувати нові проєкти, реалізація яких зможе покращити доступ до прав та якість  життя людей з інвалідністю. Було проаналізовано, які події відбулися в минулому та як вони вплинули на права та життя людей з інвалідністю в Україні. Також розробили план дій на майбутнє – до 2029 року. Після форуму деякі з розроблених проєктних ідей отримають менторську підтримку та фінансування від організаторів для їх реалізації.

«Із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну ми усвідомили: аби долати нові виклики, ми маємо консолідувати людей із різних сфер. Цей форум – є втіленням ідеї консолідації: тут зібрались більше ніж 50 людей з інвалідністю та без, які представляють різні сфери, щоб разом зробити світ більш інклюзивним. На моє переконання, такі заходи роблять маленькі, але важливі кроки для розбудови нашої держави і цілого світу. Дякуємо кожному та кожній за ваш внесок!і», – зазначив Вадим Сидоренко.

«Важливо, щоб люди з інвалідністю брали участі в ухваленні рішень, що стосуються нашого життя, як на місцевому, так і на національному рівні», – зауважила адвокаційна менеджерка Fight For Right Людмила Фурсова.

«Ми хочемо зробити внесок і засвідчити, що навіть у часи війни приділяємо увагу імплементації Конвенції ООН про права людей з інвалідністю», – зазначила Констанце Штоль, представниця Internationales Bildungs- und Begegnungswerk gGmbH.

Наше спільне завдання — втілювати плани у життя, робити конкретні кроки заради майбутнього, де кожна людина відчуває свою цінність та рівність. Дякуємо всім, хто долучився до цього важливого процесу змін!

 

Форум є частиною проєкту «Інклюзія — просто зробімо це!».

Партнери проєкту: Internationales Bildungs- und Begegnungswerk gGmbH (Німеччина), ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» (Україна) та ГО «Fight For Right» (Україна).

Проєкту надає фінансування: Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини в межах програми «Розширення співробітництва з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства».

 


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Як медичному закладу напряму залучити мільйон доларів на власний проєкт через підтримку іноземних донорів?

Результати опитування “Користування інформаційними джерелами в громадах Херсонської області”

Для проєктів відновлення потрібна публічна пріоритезація

Безбар'єрність, соціальне підприємництво та громадський активізм: ключ до відновлення громади

Асоціація сприяння самоорганізації населення розпочинає проєкт з покращення правових умов для органів самоорганізації населення в Україні