Штучний інтелект та медіаграмотність: АУП завершила серію вебсемінарів з рекордною відвідуваністю

9-10 жовтня 2024 року Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела завершальний вебсемінар “Штучний інтелект і медіаграмотність: інструменти та ...

Додано:
aup

iScreen-Shoter-zoom.us-241010150240
Штучний інтелект та медіаграмотність: АУП завершила серію вебсемінарів з рекордною відвідуваністю

9-10 жовтня 2024 року Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела завершальний вебсемінар “Штучний інтелект і медіаграмотність: інструменти та рекомендації”.  

 

Протягом останніх двох місяців АУП провела 6 вебсемінарів на тему штучного інтелекту, які відвідали 250 учасників. Останній вебсемінар викликав неабиякий інтерес — 66 учасників долучилося до заходу. За ці два дні учасники поглибили свої знання у темі ШІ, навчилися робити точні запити (промти), подискутували на тему використання ШІ в боротьбі з дезінформацією. 

Валерій Іванов, президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор, зазначив: “Штучний інтелект дає величезні можливості у різних сферах діяльності, це потужний інструмент, який може як допомогти, так і створити певні проблеми. З цим всім ми розбиралися на наших вебсемінарах”.

Максим Запорожченкоменеджер медіаосвітніх програм АУП, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО, зауважив: “Відбувся фінальний тренінг цього проєкту, але ми бачимо, що інтерес до теми ШІ тільки зростає. Сподіваємося, що нам вдалося “запалити” в учасниках бажання для подальшого пізнання великих мовних моделей, оскільки основу для цього ми з колегами заклали”. 

Андрій Юричко, медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка, прокоментував: Ми раді долучитися до цифрових процесів, які вивчають не в інтернеті, а ще в школі. Це той випадок, коли ми вчимо вчителів використовувати мовні моделі і вчити учнів етичному, правильному застосуванню технологій”. 

Слідкуйте за нашими анонсами в нашому Telegram-каналі за посиланням

 

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Два укриття Новоселівської громади облаштували за підтримки Helvetas Swiss Intercooperation

Презентовано програми бізнес-підтримки LIFT для молоді із малих громад

МПР та СТЕП: у пошуках можливостей розвитку потенціалу релокованих громад Запоріжжя

Понад 70 громад та ОВА пройшли офлайн навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

4 територіальні громади Чернігівщини посилять свою стійкість

Правозахисники вважають злочином проти людяності поводження з українськими дітьми в Білорусі