CyberSafeGirls: замість заборони — профілактика й навчання

15 жовтня в Києві розпочався тренінг «Застосування онлайн-інструмента CYBERSAFE при роботі з підлітками в контексті протидії сексуальному онлайн-насильству, в тому числі щодо дівчат» для соціальних ...

Додано:
Kseniya Sladkevych

1
CyberSafeGirls: замість заборони — профілактика й навчання

15 жовтня в Києві розпочався тренінг «Застосування онлайн-інструмента CYBERSAFE при роботі з підлітками в контексті протидії сексуальному онлайн-насильству, в тому числі щодо дівчат» для соціальних працівників і психологів центрів соціальних сервісів Харківщини, Вінничини та Київщини.

«Ми працюємо над подоланням насильства онлайн, зараз багато викликів навкруги – офлайн насильство ми бачимо. — говорить Ілона Єлєнєва, директорка МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» (LHSI). — Але «живе» спілкування з учасниками тренінгу підтвердило, що теми онлайн викликів дуже актуальні, тому що онлайн та офлайн насильство часто пов’язані.

Й іноді дуже хочеться просто заборонити підліткам використовувати гаджети, але це не сама ефективна стратегія. А, власне, наш тренінг про те, як убезпечити, як краще напоумити, навчити підліітків себе захищати та почуватися в безпеці навіть онлайн».

Тренінг став першим заходом проекту «CyberSafeGirls: забезпечення цифрової безпеки українських дівчат», який реалізує МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» в партнерстві з командою Teenergizer в Україні та фінансується Фондом Прав Людини Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Роберт Деккер, голова політичного відділу Посольства Королівства Нідерландів в Україні відкривав тренінг і підкреслив, що посольство пишається можливістю підтримати такий проект в Україні.

У цьому проекті ми зосередимось на запобіганні сексуальному насильству в Інтернеті проти дівчат-підлітків і навчанні місцевих зацікавлених сторін та інформуванні фахівців, батьків та опікунів у трьох цільових областях — Київській, Вінницькій та Харківській — про види, методи та інструменти запобігання насильству в Інтернеті щодо дівчат.

На тренінг з’їхалися близько 20 учасників, наступним заходом стане подібний вебінар для освітян, на який вже зареєструвалися майже 500 учасників.


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Самотоївський ліцей Краснопільської громади Сумської області стає центром соціальної активності та прикладом згуртованості серед прифронтових громад

Два укриття Новоселівської громади облаштували за підтримки Helvetas Swiss Intercooperation

Презентовано програми бізнес-підтримки LIFT для молоді із малих громад

МПР та СТЕП: у пошуках можливостей розвитку потенціалу релокованих громад Запоріжжя

Понад 70 громад та ОВА пройшли офлайн навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»