Старший менеджер/ка з дотримання природоохоронних вимог

Зафіксувати у Google календарі!


Chemonics logo
Старший менеджер/ка з дотримання природоохоронних вимог

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) є семирічним проектом міжнародної технічної допомоги, що впроваджується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.» у межах Договору про співпрацю з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) починаючи з 15 листопада 2019 р.

Метою Програми є прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприяє розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруються в конкурентні українські та міжнародні ринки.

Цілі програми співпадають із трьома елементами ринкової системи: ланцюги доданої вартості, функції підтримки, нормативно-правова база.

З метою забезпечення швидкого реагування на продовольчу кризу, що розгортається в Україні та світі у звязку із розвязаною Росією війною, АГРО працює задля відновлення сільськогосподарського сектору, зокрема його модернізації, підвищення ефективності та диверсифікації, що в свою чергу сприятиме довгостроковому економічному відновленню України та покращенню глобальної продовольчої безпеки.

Кімонікс-АГРО є одним із виконавців  Ініціативи USAID на підтримку стійкості агросектору – AGRI-Україна, спрямованої на посилення стійкості українського агросектору і забезпечення продовольчої безпеки. 

Діяльність АГРО ґрунтується на концептуальному підході, що передбачає розвиток ринкової системи (https://beamexchange.org).

У 2023 році кошторисна вартість проекту збільшена до 205 млн дол. США, строк реалізації – продовжено до 13.11.2026, на сьогоднішній день у Проекті працює близько 80 українських штатних працівників.

Загальні положення:

Старший менеджер з дотримання природоохоронних вимог  під керівництвом Директора з дотримання природоохоронних вимог забезпечуватиме дотримання Програмою AGRO відповідних вимог із захисту навколишнього середовища в межах усіх завдань програми. Сфери відповідальності включають оцінку екологічних ризиків планованих проектів, консультування щодо вимог до навколишнього середовища під час вибору партнерів, розробку рішень, що відповідають вимогам для активностей в рамках субгрантів і контрактів, начання та моніторинг дотримання партнерами системи моніторингу навколишнього середовища AGRO для субреципієнтів і підрядників. Щоб виконувати ці обов’язки, кандидат повинен демонструвати здатність визначати небезпеки для навколишнього середовища, здоров’я та безпеки, а також кліматичні ризики в Україні. Щоб досягти успіху в цій ролі, кандидат повинен вміти координувати та фасилітувати зустрічі з різними зацікавленими сторонами; синтезувати та пояснювати конкретні технічні вимоги, застосування відповідних нормативних та адміністративних вимог; та ефективно спілкуватися з різними партнерами особисто та письмово.

Старший менеджер з дотримання природоохоронних вимог співпрацюватиме зі Фондом стратегічних інвестицій (SIF) і командою технічних експертів Програми АГРО та допомагатиме Директору з дотримання природоохоронних вимог у проведенні необхідних попередніх екологічних перевірок при реалізації запланованої проєктної діяльності АГРО, у тому числі будівельних проєктів та субгрантів. Він/вона забезпечуватиме розробку та виконання Планів пом’якшення впливу на довкілля та екологічного моніторингу (ПЗПМ) для всіх напрямків  проєктної діяльності АГРО, де це вимагається, з метою визначення та оцінки потенційного впливу від такої діяльності на довкілля, щоб запобігти або послабити такий вплив за допомогою відповідних способів пом’якшення негативних наслідків та протоколів моніторингу; забезпечить отримання даних моніторингу від субреципієнтів у рамках всіх проєктів АГРО (за потреби). Він/вона забезпечуватиме дотримання  встановлених Частиною 216 Розділу 22 Кодексу федеральних правил США (CFR), схвалених USAID рекомендацій Первинного екологічного огляду (ПЕО) Програми АГРО, а також українських законів і положень щодо захисту довкілля.

Основні обов’язки та зобов’язання (основні функції):

  • Підпорядковується Директору з дотримання природоохоронних вимог та є головною контактною особою щодо дотримання регуляцій з природоохоронних вимог між призначеними партнерами та AGRO.
  • Демонструє технічні експертні знання та підтримує персонал проекту у визначенні впливу на навколишнє середовище та кліматичних ризиків, а також у розробці відповідних заходів пом’якшення навколишнього середовища, заходів реагування та адаптації до змін клімату та відповідних заходів моніторингу.
  • У тісній співпраці з Директором з дотримання природоохоронних вимог розробляє інструменти для вдосконалення системи моніторингу екологічної відповідності AGRO та керівні документи для партнерів.
  • Забезпечує управління системою екологічного моніторингу АГРОАГРО з метою встановлення запобіжних заходів для виключення можливості негативного впливу проєктів АГРО (в т.ч. будівельних) на довкілля;
  • Виконує екологічні оцінки планованих проектів відповідно до контрольного переліку дотримання природоохоронних вимог і ПЕО Програми АГРО та розробка ПЗПМ, де це вимагається, згідно зі стандартами та вимогами щодо захисту довкілля України та USAID; отримує та реагує на питання USAID, вносить правки у такі документи та ін.;
  • Постійна підтримка членів команди екологічної відповідності, готовність надати допомогу у виконанні завдань, навчання та наставництво для нових співробітників і сприяння ефективній командній роботі
  • В координації із Директором з дотримання природоохоронних вимог, співпрацює з SIF і командою технічних експертів проєкту АГРО для підготовки необхідної документації із дотримання природоохоронних вимог при реалізації запланованої проєктної діяльності АГРО, у тому числі субгрантів та будівельних проєктів;
  • За потреби, здійснює навчання та консультування співробітників Програми АГРО для забезпечення належного знання екологічних стандартів, процедур і документації, а також їх правильної підготовки та застосування;
  • Вивчає звіти організацій-субреципієнтів Програми АГРО для забезпечення дотримання ними вимог, окреслених у відповідних КППЕО/ПЗПМ, у тому числі застосування рекомендованих заходів із зниження негативного впливу, та надання субреципієнту відповідних інструментів і навчання;
  • На вимогу готує розділи звітів, планів, історій успіху і подібних документів;
  • Бере участь у регулярних обговореннях АГРО на тему Співпраці, Навчання та Адаптації (CLA);
  • Дотримується принципів ділової етики компанії «Кімонікс»;
  • На вимогу виконує інші відповідні завдання.

Умови і терміни роботи та підпорядкування:

Для залучення на цю посаду передбачається укладення річного трудового договору з можливою щорічною пролонгацією до завершення строку впровадження Проекту (13 листопада 2026 р.) – в залежності від завдань, що включатимуться до наступних Річних планів робіт Проекту.

Старший менеджер з дотримання природоохоронних вимог працює в складі команди департаменту субгрантів і контрактів під безпосереднім керівництвом Директора з дотримання природоохоронних вимог.

Визначене місце роботи: Київський офіс Проекту (м. Київ, Україна, за необхідності – віддалена робота).

Працівник/Працівниця може періодично їздити у відрядження в інші регіони України.

Необхідні навички та професійна кваліфікація:

Працівник/Працівниця повинен(-нна) бути здатним(-ною) задовільно виконувати всі основні обов’язки, зобов’язання та покладені на нього/неї відповідальності. Перелічені нижче кваліфікаційні вимоги відображають знання, вміння та/або здатності, необхідні для виконання основних обов’язків.

  • Ступінь бакалавра в сфері управління природними ресурсами, захисту довкілля, біології або у спорідненій з ними галузі є обов’язковою вимогою, учений ступінь вище бакалавра – бажаний. Відповідний професійний досвід може замінити науковий ступінь.
  • Глибокі знання основних екологічних норм і вимог USAID, включаючи досвід підгтовки КППЕО/ПЗПМ USAID.
  • Досвід роботи з субреципієнтами USAID або інших міжнародних донорів; обов’язкове добре знання природоохоронних стандартів USAID; бажане добре знання природоохоронного законодавства ЄС.
  • Досвід дотримання українських процедур оцінки впливу на довкілля та технічної відповідності будівельної діяльності; бажаний досвід розробки ОВНС та ОВД.
  • Добре знання українських природоохоронних законодавчих актів і нормативних документів.
  • Продемонстрована здатність використовувати в роботі інструменти програми Office 365 (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, OneNote, Power BI тощо).
  • Професійне знання письмової та розмовної англійської та української мови.

Порядок подання резюме

Просимо надсилати резюме та супровідний лист на електронну адресу [email protected] не пізніше 24 жовтня 2024 р. з поміткою Senior Environmental Compliance Manager та Вашим прізвищем у темі листа. Будь-ласка, жодних запитів за телефоном, ми зв’яжемося тільки з фіналістами.

Компанія «Кімонікс» – роботодавець, що надає рівні можливості всім кандидатам і працівникам та не дискримінує за ознаками раси, кольору шкіри, віросповідання, статі, національності, політичних переконань, сексуальної орієнтації, гендерної ідентифікації, сімейного статусу, інвалідності, генетичної інформації, віку, членства в професійних організаціях, або за іншими факторами, що не входять до переліку необхідних навичок та професійної кваліфікації.


Останні публікації цього розділу:

Тренер/ка з фінансової грамотності

Старший/ша проєктний/на менеджер/ка з напряму цифровізації професійної освіти до Команди РСТ МОН

Юрист(ка)-експерт(ка) адвокаційного напрямку / Child Rights Protection Lawyer

Юрист/ка

Вакансія: Procurement Officer

Project Associate, NPSA-7, DS - Kyiv, National рosition