В Україні стартує вулична акція «Впливай на бюджет свого міста!»

На цьому тижні в 17 містах різних регіонів України Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" проводить вуличну акцію "Впливай на бюджет свого міста!". Метою акції є підвищення ...

бюджет
В Україні стартує вулична акція «Впливай на бюджет свого міста!»

На цьому тижні в 17 містах різних регіонів України Громадське партнерство “За прозорі місцеві бюджети!” проводить вуличну акцію “Впливай на бюджет свого міста!”.

Метою акції є підвищення поінформованості та привернення уваги жителів міст до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості бюджетного процесу та участі в ньому громадськості.

В ході здійснення акції буде проведено:

інформування громадян з основних питань місцевих бюджетів та результатів першої в Україні комплексної оцінки місцевої соціально-економічної та бюджетної політики 17 українських міст (за методикою ПУД – публічність, участь, доброчесність). Всі зацікавлені містяни зможуть отримати буклети «Де твої гроші в місцевому бюджеті?» та Пам’ятку «Як контролювати свої гроші в місцевому бюджеті: 10 порад для активних мешканців», а також особисті консультації та роз’яснення стосовно місцевих бюджетів від активістів організації. Для більшого привернення уваги та візуалізації проблем місцевих бюджетів, буде проведено перфоманс «Де ТВОЇ ГРОШІ В БЮДЖЕТІ МІСТА?».

- залучення громадян до участі в бюджетному процесі. Зокрема, жителі міст зможуть заповнити форму бюджетної пропозиції до бюджетів міст 2017 року. Діапазон пропозицій до бюджету може бути широкий – ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчику на конкретній вулиці чи дворі, організація тематичного фестивалю для туристів, проведення заходів з популяризації енергозбереження тощо. Паралельно акції, бюджетні пропозиції від жителів міст будуть збиратися за аналогічною формою в режимі он-лайн протягом 25 – 31 липня за посиланням . Всі зібрані таким чином пропозиції містян будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до місцевих рад.

Організатори акції закликають долучитись до її проведення всіх активних жителів міста, представників громадських організацій та активістів.

ЗАПРОШУЮТЬСЯ ВСІ ЗАЦІКАВЛЕНІ ЗАСОБИ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ!

Акція «Впливай на бюджет твого міста!» проводиться одночасно учасниками партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в 17 містах різних регіонів України, в рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі  місцеві бюджети!». Ініціатива виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні. 


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Рух відкритих даних: досвід Великобританії для транспарентності місцевої влади на Харківщині та в Україні

ZDOROVI отримали від МОЗ статус критично важливого підприємства у військовий час для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення

ІДІ розпочинає проєкт спрямований на людей з інвалідністю в постраждалій від війни Україні

Як Ківерцівська громада впровадила інструмент публічних онлайн-консультацій з жителями

Завершується відбір на участь у форумі «Нові громадські організації: від ідеї до дії»

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей