Жінки ВПО вчились відстоювати та реалізовувати свої права в громаді

20 жінок ВПО з різних громад Житомирської, Рівненської, Волинської та Київської областей взяли участь в Програмі розвитку компетенцій жінок ВПО “Інструменти громадської участі”. Учасницями стали ...

17 (2)
Жінки ВПО вчились відстоювати та реалізовувати свої права в громаді

20 жінок ВПО з різних громад Житомирської, Рівненської, Волинської та Київської областей взяли участь в Програмі розвитку компетенцій жінок ВПО “Інструменти громадської участі”. 

Учасницями стали жінки, які достатньо актівні в своїх нових громадах, саме тому вони захотіли більше дізнатись  про можливості конструктивної та ефективної співпраці з владою задля реалізації своїх власних прав та прав тих груп населення, представниками яки вони є. Це не тільки ВПО, але й родини, які виховують дітей з інвалідністю, літні люди, ветерани та ветеранки і т.д. Тренерки ГО “Горизонт змін” Вікторія Феофілова та Тетяна Каваленко ще в вересні провели оффлайн тренінг в місті Рівному. Через 2 тижні відбулись  менторські зум-сесій, а ще через 2 тижні – підсумкові онлайн-зустрічі з учасницями.

Як розповіли самі учасниці, зміни на краще не відбуваються самі по собі. Кожен громадянин та громадянка мають докладати зусилля та зробити особистий внесок у розвиток місцевої громади, і лише тоді зможемо розбудовувати  комфортне місто або селище, де кожен має можливість брати участь у прийнятті рішень і де існують ефективні механізми розв’язання суспільних проблем та допомоги найбільш уразливим громадянам. 

Законодавство України надає нам широкі можливості щодо участі в процесах ухвалення рішень на місцевому рівні.  Важливо не просто мати це право, а й активно ним користуватись. Саме на це і була спрямована навчальна Програма для жінок”,зазначила співорганізатор проєкту, голова громадської організації “Територія жінок Житомирщини” Марина Матвейчук.

Програма розвитку компетенцій жінок-ВПО “Інструменти громадської участі” була реалізована у співпраці з Координаційною радою з питань ВПО при Житомирській міській раді, Радою з питань ВПО при Волинській ОВА,  Радою з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ініціативною групою по створенню Ради ВПО при Обухівській міській раді.

Проєкт був реалізований ГО Волонтерський штаб Житомира та ВГО “Територія жінок Житомирщини” за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) IFES Ukraine  та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) USAID Ukraine – USAID Україна  та британської допомоги від уряду Великої Британії British Embassy Kyiv .

 

 


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

Для молоді українцями є ті, хто дотримуються українських традицій, сплачують податки, служать чи будуть служити в ЗСУ: результати опитування

Довготривала стійкість та процеси відновлення

У Києві відбулася прем’єра документалки “Перемоги 118” – про удар росії по будинку в Дніпрі

Черкащина приймала представників територіальних громад Чернігівщини та Київщини

«Захистити дітей». Стартує загальноукраїнський психологічний тренінг для батьків

Запрацювала онлайн-платформа для військовослужбовців зі здобуття знань з права збройних конфліктів