Суд скасував заборону на мирні зібрання у центрі Києва

Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову Окружного адміністративного суду м. Києва про заборону мирних зібрань у центрі Києва до 8 березня. Про це йдеться у рішенні цього суду ...

Майдан
Суд скасував заборону на мирні зібрання у центрі Києва

Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову Окружного адміністративного суду м. Києва про заборону мирних зібрань у центрі Києва до 8 березня.

Про це йдеться у рішенні цього суду від 27 лютого, текст якого днями був розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Цікаво, що апеляційний суд, закриваючи провадження через відмову КМДА від позову, дав негативну оцінку постанови першої інстанції і скасував її саме через незаконність», – заявив експерт Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда.

Він також додав, що за місяць до цього апеляційний суд відмовився скасовувати постанову окружного суду від 30 листопада минулого року про заборону мирних зібрань до 7 січня.

Як відомо, 6 січня 2014 року суд заборонив будь-кому проводити мирні зібрання у центрі Києва аж до 8 березня. На це рішення було подано апеляційну скаргу, до якої приєдналося 360 громадян. Насправді підписали заяву понад 500 громадян, але через неповну інформацію значну частину підписів довелося вилучити.

Джерело : pravo.org.ua


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення