Нелегітимна влада Криму намагається “задобрити” кримських татар

Сьогодні парламент Криму на закритому засіданні прийняв постанову «Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу та його інтеграції в кримське співтовариство». Як вважає Р.Чубаров, ...

Крим
Нелегітимна влада Криму намагається “задобрити” кримських татар

Сьогодні парламент Криму на закритому засіданні прийняв постанову «Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу та його інтеграції в кримське співтовариство». Як вважає Р.Чубаров, кримські депутати прийняли цей документ, оскільки самі опинились у дуже складній ситуації. З огляду на те, що влада Криму нелегітимна, то ці рішення не мають ніякої сили.

За словами лідера кримськотатарського народу, цей документ справді увібрав багато пропозицій, які обговорювались ще до 25 лютого. Як відомо, 26 лютого планувалось проведення позачергової сесії, яка не відбулась через протести, а 27 лютого відбулось захоплення Верховної Ради Криму.

Цей документ увібрав багато чого з того, що ми пропонували нашим колегам. Ми пропонували нашим колегам обговорити у різних формах, спокійно, принципові питання розвитку кримського суспільства, питання співуправління Кримом для того, щоб не підійти до небезпечної межі та не вживати дій, які могли б викликати для Криму дуже важкі наслідки. …..Ці пропозиції були направлені на те, що почати процес відновлення прав кримськотатарського народу як одного із складових частин кримського суспільства, чиї права до цих пір не були відновлені і не було навіть передумов, щоб почати відновлення їх прав“, – заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу під час прес-конференції.

У постанові «Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу та його інтеграції в кримське співтовариство» йдеться про надання кримськотатарській мові статусу офіційної поруч з російською і українською, обрання ВР АРК за пропорційною виборчою системою за виборчими списками кандидатів у депутати і формування органів виконавчої влади Республіки Крим з гарантованим представництвом кримських татар 20%.

За словами Рефата Чубарова, сьогоднішня Верховна Рада у сьогоднішній ситуації добре усвідомлює необхідність відновлення прав кримськотатарського народу, але це лише сигнал.

Рефат Чубаров заявив, що цей сигнал не є предметом якихось угод, і що позиція щодо питання про референдум залишається незмінною – бойкот референдуму.

Кримський рефередум в умовах воєнного часу є незаконним та не буде ніким визнаний.

Також було ще раз наголошено, що кримські татари не беруть участі у формуванні нелегітимної влади Криму.

Окрім того, Р.Чубаров негативно оцінив прийняту сьогодні декларацію на підтримку незалежності Кримувід України.
___________________________________

Також стало відомо, що сьогодні президент Росії запросив на зустріч в Кремль Народного депутата, екс-главу Меджлісу Мустафу Джемільова.


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення