Крим прийняв “декларацію про незалежність”

Верховна рада Криму прийняла декларацію на підтримку незалежності регіону від України і намір увійти до складу РФ. Відповідне рішення оприлюднене на сайті ВР АРК. Як повідомив РІА "Новости" ...

Крим
Крим прийняв “декларацію про незалежність”

Верховна рада Криму прийняла декларацію на підтримку незалежності регіону від України і намір увійти до складу РФ. Відповідне рішення оприлюднене на сайті ВР АРК.

Як повідомив РІА “Новости” співробітник апарату прес-служби ВР АРК, “рішення було прийнято тільки що, на позачерговій сесії. Проект підтримали 78 депутатів”.

Всього у Верховній раді Криму 100 депутатів.

“Крим як суверенна незалежна держава після проведення референдуму звернеться до Російської Федерації з пропозицією про входження до складу РФ як суб’єкта”, – сказав співробітник апарату.

За його словами, рішення “набуває чинності” відразу після прийняття.

Крім того, документ підтримала Міська рада Севастополя.

У декларації йдеться, що парламент Криму і міська рада Севастополя прийняли це рішення, “виходячи з положень Статуту ООН і цілого ряду інших міжнародних документів, що закріплюють право народу на самовизначення, а також беручи до уваги підтвердження Міжнародним судом ООН щодо Косова від 22 липня 2010 року того факту, що одностороннє проголошення незалежності частини держави не порушує будь-які норми міжнародного права”.

Крим буде оголошений незалежною державою з республіканською формою правління в тому випадку, якщо в результаті призначеного на 16 березня референдуму про статус Криму і Севастополя жителі регіону приймуть рішення про входження Криму і Севастополя до складу Росії.

Джерело : Українська правда


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення