Інфобюлетень Є-SOS за 12 лютого

Середа, 12 лютого, несподівано виявилася насиченою на добрі як на наші часи новини. Рішенням низки судів було звільнено під домашній арешт до трьох десятків підозрюваних у масових заворушеннях ...

є сос
Інфобюлетень Є-SOS за 12 лютого

Середа, 12 лютого, несподівано виявилася насиченою на добрі як на наші часи новини. Рішенням низки судів було звільнено під домашній арешт до трьох десятків підозрюваних у масових заворушеннях одночасно в кількох містах: Києві, Черкасах, Кривому Розі. На сайтах судів попередньо про судові засідання по цим справам не повідомлялося. Про проведення судових засідань, зокрема, в Києві ставало відомо за одну-дві години до їх початку, засідання відбувалися одночасно в кількох судах першої інстанції – зокрема, Солом’янському, Деснянському.

У підсумку, запобіжний захід було змінено на домашній арешт таким особам: обвинувачуваним у «Справі покришок» Михайлу Овсієнку та Дмитрові Юрченку; «в’язням Грушевського» – Владиславу Цілицькому, Віталію Ахрамєєву, Олександру Костуру, Олександру Сидоренку, Олександру Пасці; затриманим на вул. Інститутській Івану Мартинову, Сергію Мартинюку, Андрію Терентьєву та В’ячеславу Човпилу.

Апеляційний суд міста Києва тим часом відклад розгляд справи Віктора Смалія (за інформацією групи громадського спостереження «ОЗОН»). Суддя-доповідач Апеляційного суду м. Києва: Сітайло Олена Миколаївна. Стаття обвинувачення: ст. 377 ККУ. Результат судового засідання: відкладення розгляду до 14 лютого о 10:30. Обставини судового засідання: розгляд справи Віктора Смалія в Апеляційному суді м. Києва розпочався о 16:20 замість запланованих 15:00 (оф. сайт Апеляційного суду м. Києва) та о 16:50 було суд (суддя-доповідач Апеляційного суду Сітайло Олена Миколаївна) оголосив про відкладення розгляду до 14 лютого о 10:30. Смалій В. заявив відвід судді, оскільки не було забезпечене його доставлення до зали судового засідання. Розгляд справи був здійснений без присутності Віктора, з ним здійснювався відеозв’язок. (За інформацією групи громадського спостереження «ОЗОН»).

СУДИ. Черкаси

(за інформацією групи громадського спостереження «ОЗОН»)
Соснівский районний суд Черкаської області змінив запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт для 12 осіб: Коваленка Олега, Тучкова Максима, Чорнобильського Владислава, Якименка Павла, Коргута Ярослава, Ємельянова Тимура, Пухного Руслана, Добринінського Миколи, Вальчука Сергія, Корсуна Сергія, Хагая Володимира, Ільященка Олександра.

За інформацією нардепа Ірини Геращенко, під вартою в Черкасах станом на вечір 12.02. залишається 5 осіб: затримані 24.01. Олексій Бубнов та Юрій Малюк та затриманий 27.01. автомайдановець Юрій Калинчук-Марченко чекають на розгляд їх апеляційних скарг, які перенесені на невизначений строк; автомайданівці Микола Горон та Роман Кросненчук, яким апеляційний суд Черкаської області 7 лютого залишив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без змін.

СУДИ. Кривий Ріг

Сьогодні 2-х із 4-х затриманих активістів випустили під домашній арешт – Безрука та Нестеренка. Іванченко та Кудряков залишаються наразі під вартою.

ІНШІ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ТИСК

З Ніжина повідомляють про тиск та погрози з боку колишнього прокурора на протестувальника, який був на Майдані в Києві.

Євромайдан SOS отримав також повідомлення про хлопця, який наразі перебуває на Майдані, але який розповідає про викрадення його з лікарні та катування. За його власними словами, він втік із «полону» та з учорашнього вечора перебуває в одному з приміщень на Майдані. Наразі ми намагаємося знайти того, хто надасть хлопцеві правову допомогу. Про деталі повідомлятимемо щойно це стане можливим.

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗНИКЛИХ

Станом на 13.00 12 лютого Євромайдану SOS відомо про 23 зниклих. Список є тут. Будемо вдячні за поширення таблиці, а також за будь-яку інформацію щодо осіб, зазначених у списку.

АНОНСИ НА 12 ЛЮТОГО
СУДИ. Київ

9.30 – в Адміністративному окружному суді м.Києва (вул. Командарма Каменєва 8, корп 1, каб 37) відбудеться слухання «Народ України – проти Захарченка» – судове засідання щодо визнання незаконним бездіяльності міністра МВС Захарченка та спонукання його до дій.

О 9.00 розпочнеться пікет із закликами до суду про справедливий розгляд справи. Нагадаємо, що активісти Громадського сектору Євромайдану організували приєднання до заяви Юрія Дерев’янка усіх охочих як третьої сторони. До позовної заяви приєдналось понад 600 громадян України. Засідання відкрите, тож охочі можуть бути присутніми в залі суду. Для цього при собі необхідно мати паспорт. Маршрут від станції метро Дружби народів тут.

Прес-центр Громадського сектору Євромайдану: (097) 647 98 64
www.facebook.com/events/1460279484190739/?previousaction=join&source=1

10:30 – розгляд справи КУГАЄВСЬКОГО Т.Ю. у Соломянському районному суді (вул. Кривоноса, 25). Додаткова інформація: Суддя Педенко А.М.. Стаття обвинувачення: ст.122 КУпАП. № справи 760/1201/14-п. Справа щодо подій т.з. автопробігу до Межигір’я 29.12.13 р.

В Апеляційному суді м.Києва (вул. Солом’янська, 2А) будуть розглянуті такі справи:
10:00 розгляд апеляції МОНЧАКОВСЬКОГО Р.В. Додаткова інформація: Суддя-доповідач апеляційного суду Бець О.В. Стаття обвинувачення: ст. 296 ч.6 ККУ. Справа «в’язнів Грушевського»!
10:20 розгляд апеляції САЛИГИ С.О. Додаткова інформація: Суддя-доповідач апеляційного суду Єфімова О.І. Стаття обвинувачення: ст. 294 ч.2 ККУ. Справа Кріпосного провулку!
10:40 розгляд апеляції СУТИК Б.С. Додаткова інформація: Суддя-доповідач апеляційного суду Бартащук Л.В.. Стаття обвинувачення: ст. 296 ч.2 ККУ. Справа Кріпосного провулку!
11:00 розгляд апеляції МУЗИЧЕНКО В.І. Додаткова інформація: Суддя-доповідач апеляційного суду Коваль С.М.. Стаття обвинувачення: ст. 296 ч.2 ККУ. Справа «в’язнів Грушевського»!
11:20 розгляд апеляції ОСТАФІЙЧУК М.І. Додаткова інформація: Суддя-доповідач апеляційного суду Бартащук Л.В. Стаття обвинувачення: ст. 294 ч.2 ККУ. Справа «в’язнів Грушевського»!
12:40 розгляд апеляції ГОРСЬКИЙ М.А. Додаткова інформація: Суддя-доповідач апеляційного суду Бець О.В.. Стаття обвинувачення: ст. 294 ч.2 ККУ. Справа затриманих на Щорса!
14:30 – розгляд апеляції КОБЗАР І.Г. Додаткова інформація: Суддя-доповідач апеляційного суду Бець О.В. Стаття обвинувачення: ст. 294 ч.2 ККУ. Справа затриманих на Щорса!
14:50 розгляд апеляції СУХОЯРСЬКИЙ Р.А. Додаткова інформація: Суддя-доповідач апеляційного суду Бартащук Л.В.. Стаття обвинувачення: ст. 294 ч.2 ККУ. Справа «в’язнів Грушевського»!
15:10 розгляд апеляції ЖИТНІЙ ДМИТРО ВОЛОДИМИРОВИЧ Додаткова інформація: Суддя-доповідач апеляційного суду Коваль С.М.. Стаття обвинувачення: ст. 296 ч.3 ККУ. Справа Кріпосного провулку!

АНОНСИ. Акції

9:30 – Львів, вул. Саксаганського, 3 – акція на підтримку Майі Москвич. Вона чекає на суд з подачі керівництва Імексбанку після мирної акції протесту перед банками “Надра”, “Форум”, “ПУМБ”, “Брокбізнесбанк” та “Імексбанк”. Ці банки належать Партії Регіонів.
Пройдемось повз офіси цих банків і покажемо, що вдягати людям кайдани – це протилежне від того, щоби їх почути. Збираємось в четвер зранку біля вул. Саксаганського 3 (Брокбізнесбанк), йдемо по проспекту Шевченка (Надра банк – пр. Шевченка 28) на вул. Чайковського (під 17 номером – ПУМБ, на куті з Томашівського – Імексбанк, під 33 номером – Форум)

ІНШІ ВАЖЛИВІ ПОВІДОМЛЕННЯ

Від Ольги Богомолець: Координаційному центру реабілітації постраждалих терміново потрібна допомога. Хто може допомогти в оцифруванні рентгенівських фото в Києві будь-ласка зателефонуйте за номером 063 233 03 03 або напишіть на адресу [email protected]. Багато постраждалих мають рентгенівські знімки і для відправки на лікування закордон їх потрібно перевести в цифровий формат для передачі тамтешнім лікарям. Дорога кожна хвилина. Будь-ласка хто має таку можливість відгукніться.

Громадська Варта Деснянського району запрошує всіх бажаючих для участі в нічному патрулюванні району. Зустрінемося вночі. Збір відбувається рівно опівночі біля Деснянської айдержадміністрації (проспект Маяковского-29). Там ще поруч є кінотеатр “Флоренція”, в боковому приміщенні якого розташований офіс районної організації партії регіонів. Телефон для тих хто хоче приєднатися: (095) 531-40-71.

До уваги постраждалих учасників Євромайдану в Києві та інших містах України. Якщо ви потребуєте продовження лікування та подальшої реабілітації, терміново повідомте свої контактні дані приватним повідомленням на сторінку у Фейсбуці – Медична Служба Штабу Національного Спротиву, або за телефонами (063) 197 03 03, (063) 233 03 03.

До активістів, які б могли допомогти у моніторингу судових процесів! Майже щодня відбуваються десятки судових засідань, на яких важливо відстежувати процесуальні порушення ведення судочинства. Потрібні волонтери, бажано студенти старших курсів юридичних факультетів для здійснення моніторингу з групою громадського спостереження “ОЗОН”. Якщо ви можете піти на судові засідання вже завтра, подзвоніть координаторці групи громадського спостереження “ОЗОН” за тел. 0504112047 для уточнення деталей.
________________________________________________

EvromaidanSOS – ініціативна група для збору інформації про зниклих, затриманих і постраждалих на Євромайданах внаслідок злочинної діяльності влади для подальшого сприяння у наданні цим особам медичної та юридичної допомоги.

euromaidansos.org
Права людини понад усе!
ФБ-сторінка групи www.facebook.com/EvromaidanSOS
Гаряча лінія для повідомлення інформації щодо зниклих, затриманих та постраждалих 068 548 1241, 066 684 9830, 063 337 9573.

Джерело : Євромайдан SOS


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення