Тисячолітній спадок державності України. Інфографіка

До 25-ї річниці незалежності України Інститут національної пам’яті спільно з Українським кризовим медіа центром підготував інфографіку, що ілюструє тисячолітній спадок державності України. ...

інфо25
Тисячолітній спадок державності України. Інфографіка

До 25-ї річниці незалежності України Інститут національної пам’яті спільно з Українським кризовим медіа центром підготував інфографіку, що ілюструє тисячолітній спадок державності України.

Інститут національної пам’яті запропонував вважати 2016-й Роком Державності, виокремивши низку етапів та історичних подій, які привели до проголошення, а потім – відновлення Україною самостійності у ХХ столітті.

інфо25

В основу концепції заходів до ювілею незалежності закладено ідею тяглості та спадкоємності тисячолітніх державотворчих традицій України. Розуміння того, що 24 серпня 1991-го насправді відбулося відновлення державної незалежності України.

Також нагадуємо про новий проект Українського інституту національної пам’яті “Люди Свободи”. Проект “Люди Свободи” – це виставка та серія відеороликів, що розповідають про людей, які своєю працею та боротьбою в минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України.

Сторінка проекту за лінком (інформація постійно оновлюється), а також посилання на інформаційні матеріали до 25-ї річниці незалежності України.

Повністю серія роликів “Люди Свободи” опублікована на YouTube-каналі Українського інституту національної пам’яті.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади