Прозора підготовка до 1 вересня у школах Хмельницького

Наближається 1 вересня – День знань та початок нового навчального року в Україні. Перед вереснем школи усіх міст активно проводять закупівлі для навчальних і дошкільних закладів та закінчують ...

Додано:
cpa_result

13817342_1124416294296476_887130252_n-768x460
Прозора підготовка до 1 вересня у школах Хмельницького

Наближається 1 вересня – День знань та початок нового навчального року в Україні. Перед вереснем школи усіх міст активно проводять закупівлі для навчальних і дошкільних закладів та закінчують ремонти. Саме тому активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» вирішили дослідити, як розподіляються кошти, що виділяються з бюджету на школи та садочки у Хмельницькому.

Традиційно скориставшись офіційним порталом публічних фінансів Є-дата, активісти дійшли висновку, що майже всі вінницькі школи мають однакові постійні платежі: це зарплата, електро- і теплоенергія, вивіз сміття і харчування дітей. Також закуповуються меблі, вікна, комп’ютерна техніка.

Моніторинг закупівель, що проводився школами та садочками м. Хмельницького за період з квітня по вересень 2016 р. показав, що процедури закупівель є досить прозорими, значних порушень виявлено не було. Можливо, це є наслідком того, що 1 березня 2016 р. очільником Управління освіти Хмельницької міської ради став Роман Миколаїв. В одному із своїх інтерв’ю, з нагоди 100 днів роботи, Роман Дмитрович заявляв, що «прозорість та публічність фінансування закладів освіти є його основним завданням на посаді». Відповідно до аналізу активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем», ці заяви знайшли своє підтвердження – значних порушень та зловживань при проведенні закупівель виявлено не було.

Єдиним, що насторожило активістів при проведенні моніторингу, став факт закупівлі світильників СЗОШ №27 та СЗОШ №1 у фірми, що пов’язана із депутатом Хмельницької обласної ради. Так на порталі Є-дата зазначено, що ці дві школи закуповували світильники у ТОВ «Поділля Кабель-1» на суми 48 000  та 60 000 грн відповідно.

1.1 2.2

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зазначено, що одним із кінцевих бенефіціарів даної ТОВки є Нікулішин Ігор Анатолійович – депутат Хмельницької облради від ВО «Свобода». Статутний капітал ТОВ «Поділля Кабель-1» – лише 1000 грн, проте фірма активно здійснює свою діяльність та співпрацює зі школами.

Чи «допомагає» депутатський мандат від політичної сили, що має «свого» мера, співпрацювати зі школами та отримувати бюджетні кошти – питання, яке потребує додаткового вивчення. Але цей факт буде контролюватись представниками Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

ZDOROVI долучились до обговорення викликів медичної системи в умовах війни на Форумі власників та керівників медичного бізнесу

В Україні вперше утеплять багатоквартирний будинок екоматеріалами за естонською технологією

В Україні розробили онлайн-сервіс е-Резидент

Вийшов освітній курс для НУО “Як стати надавачем соціальних послуг”

Українська молодь на 79 Генасамблеї ООН: основні меседжі у промовах молодіжних делегатів

Курси підготовки інструкторів "Ризики від ВНП" від міжнародної організації з розмінування "The HALO Trust"