На Вінничині відбувся моніторинговий візит Національної Ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

В ході моніторингового візиту були розглянуті питання щодо стану фінансування, координації та реалізації заходів, спрямованих на протидію поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу у регіоні. ...

IMG_0778
На Вінничині відбувся моніторинговий візит Національної Ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

В ході моніторингового візиту були розглянуті питання щодо стану фінансування, координації та реалізації заходів, спрямованих на протидію поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу у регіоні.

Обговорювались проблеми, пов’язані з впровадженням переходу на модель амбулаторного лікування ТБ, та інтеграцією послуг ТБ/ВІЛ/гепатиту на регіональному рівні.

Зліва направо: Павло Слободянюк, головний лікар КЗ «Вінницький обласний наркологічний диспансер «Соціотерапія»; Віктор Пилипенко, представник Фундації «Громадський рух «Українці проти туберкульозу»; Вікторія Сановська, начальник відділу профілактики небезпечних захворювань Управління профілактики соціального сирітства Міністерства соціальної політики України; Ігор Матковський, головний лікар обласного Центру профілактики і боротьби зі СНІДом; Олександр Служивий, головний лікар ВОСТМО «Фтизіатрія»; Віталій Ткачук, голова правління Київського відділення ВБО “Всеукраїнська мережа ЛЖВ”.

Був проаналізований рівень соціального захисту ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД, ТБ; обговорені проблеми доступу до соціальних, профілактичних та медичних послуг у регіоні, у т.ч. представників груп ризику, участі представників уразливих груп населення у роботі Координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу при ОДА; реалізації та координації впровадження грантів Глобального фонду та інших проектів за підтримки донорських організацій в регіоні.

Під час обговорення у Департаменті охорони здоров’я та курортів Вінницької обласної державної адміністрації. 


Тематика публікації:              

Останні публікації цього розділу:

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»

Програма USAID DOBRE закупила для П’ядицької громади агро обладнання вартістю понад 1,2 мільйон

Безкоштовні онлайн-консультації від психологів та психіатрів для мешканців України

Понад 80 громад та ОВА пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

На Рівненщині проводять дослідження щодо булінгу дітей ВПО у школах

Вакансії тижня. Що є нового для громадських активістів та активісток?

  • Аня Кодочигова

    Дуже тішить що пробема з цим недугом висвітлюється в новинах. Є надія що люди почнуть більше цікавитися та замислюватися над проблемою. Мені подобається діяльнісь ЮНЕЙДС в Україні, читала про неї тут: https://unaids.org.ua/ua/about-unaids/diyalnist-v-ukrajini