Активісти Екоцентру «підслухали» думки пам’ятників української столиці

16 вересня, на початку Європейського тижня мобільності (ЄТМ), активісти громадського руху Екоцентр  вирішили «підслухали» думки пам’ятників української столиці. Думки пам’ятників чи то пак ...

IMG_7790
Активісти Екоцентру «підслухали» думки пам’ятників української столиці

IMG_6493 (1) (2) IMG_6495 (1) IMG_6496 (1) IMG_7790

16 вересня, на початку Європейського тижня мобільності (ЄТМ), активісти громадського руху Екоцентр  вирішили «підслухали» думки пам’ятників української столиці. Думки пам’ятників чи то пак цілі активістів дуже прості – українська столиця має перетворитися на комфортне для його мешканців місто, вільне від автомобільних корків та смогу.

А для цього необхідно, як зазначають активісти, аби у місті повноцінно запрацювали смуги громадського транспорту. На прикладі інших міст смуги вже довели свою ефективність у забезпеченні вільного проїзду громадського транспорту, дозволяючи збільшити його середню швидкість та надійність. Окрім підвищення швидкості та скорочення часу руху громадського транспорту, смуги більше чим на половину зменшують його шанси відхилитися від розкладу, тим самим роблячи громадський транспорт більш привабливим у очах містян, ніж авто.

У Києві вже є 14 смуг, але вони практично не діють. І відповідальними за це, за словами активістів, є як  міські чиновники і патрульна поліція, так і водії, які часто діють за принципом «паркуюсь, де захочу». На старті ЄТМ активісти вирішили звернутися до водіїв. Можливо, якщо водії не хочуть чути зауважень своїх співгромадян, вони прислухаються до голосу видатних, відлитих у граніті та бронзі співвітчизників.


 

Останні публікації цього розділу:

Конкурси малюнків, квести й уроки фінансової грамотності: як залучати молодь до бюджетного процесу

Посилюємо голос ЛГБТ під час війни: реєстровані партнерства як запит спільнот на рівність перед законом

Фортеця Тягинь – форпост європейської історії українського півдня

Участь жінок у місцевому економічному розвитку, заснованому на спадщині. В Івано-Франківську відбулась майстерня-практикум Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Молодь з 30 громад напрацювала стратегії розвитку молодіжних рад під час літнього табору в Карпатах

Дуже просторова добірка вакансій в громадському секторі