Журналістська солідарність об’єднала сотні колег по всій Україні

Близько трьох десятків журналістів з Луцька та понад 40 журналістів і студентів журфаку з Херсону  вийшли на акції журналістської солідарності у своїх містах. Дніпро, Миколаїв та Чернівці сьогодні ...

14354988_10206548407698982_6981034298654520074_n
Журналістська солідарність об’єднала сотні колег по всій Україні

Близько трьох десятків журналістів з Луцька та понад 40 журналістів і студентів журфаку з Херсону  вийшли на акції журналістської солідарності у своїх містах. Дніпро, Миколаїв та Чернівці сьогодні також продемонстрували єдність із колегами та провели відповідні акції.  Миколаївські та чернівецькі колеги вийшли на вулиці Луцька під гаслом«Ківерці –Чернівці. Міста різні, а шлях один – ВІЛЬНИЙ».

Херсонські працівники медіа-сфери написали та поширили звернення із проханням солідаризуватись із ківерцівськими колегами та спільно боротись за права журналістів, а також, вимагали від влади дотримуватись закону «Про роздержавлення» та боротись  із безкарністю за злочини проти журналістів.

Одночасно у Луцьку відбулась масштабна акція, у рамках якої декан собору протоієрей Микола Нецькар провів богослужіння за загиблими журналістами та пом’янув зниклого 16 років тому відомого журналіста  – Георгія Гонгадзе. Медіа спільнота Волині також згадувала нинішні утиски свободи слова, порушення прав журналістів та безкарність за злочини проти них. Участь у акції   взяли  й миколаївські, і чернівецькі журналісти. Відтак, учасники спільно вирушили до Волинської національної поліції та Прокуратури.

З медійниками зустрівся прокурор Волинської області – Максим Киричук, який повідомив спільноту про внесення до ЄРДР злочину щодо перешкоджання у законній журналістській діяльності в.о.редактора «Вільним шляхом» – Марії Хітько. «Прокурор уважно вислухав скарги щодо порушення прав журналістів, неприйняття заяв про злочин тощо. Обіцяє з усім розібратись і дати невідкладні відповіді по всіх питаннях. А також він публічно повідомив, що прокуратура Волинської області буде всебічно підтримувати журналістів», – повідомив голова НМПУ  Ігор Чайка.

Журналісти також мали зустріч з начальником Волинської поліції – Петром Шпигою, який пообіцяв розібратися з усіма фактами закритих справ та невнесення справ щодо порушення прав журналістів до ЄРДР. «Очільник Волинської національної поліції пообіцяв знайти та притягти винних до відповідальності. Сподіваємось, що слово генерала, дане в присутності журналістів та під запис, все ж таки чогось варте», – наголосив керівник медіа-профспілки.

Особлива увага медіа-спільноти НМПУ була прикута до проблем ківерцівських колег з редакції газети «Вільним шляхом». Всі вони сьогодні висловили колективну солідарність та готовність об’єднуватись на захист колег. Журналісти з Калуша написали лист підтримки та повідомили про ряд матеріалів, які присвятили висвітленню теми, а Первинна організація “Незалежна медіа-профспілки журналістів України м. Генічеська Херсонської області” висловлювила свою підтримку та готовність фінансово допомогти страйку.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Конкурси малюнків, квести й уроки фінансової грамотності: як залучати молодь до бюджетного процесу

Посилюємо голос ЛГБТ під час війни: реєстровані партнерства як запит спільнот на рівність перед законом

Фортеця Тягинь – форпост європейської історії українського півдня

Участь жінок у місцевому економічному розвитку, заснованому на спадщині. В Івано-Франківську відбулась майстерня-практикум Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Молодь з 30 громад напрацювала стратегії розвитку молодіжних рад під час літнього табору в Карпатах

Дуже просторова добірка вакансій в громадському секторі