Заручники Кремля розказали ОБСЄ про катування під час незаконного утримання (ВІДЕО)

Геннадій Афанасьєв, засуджений по сфабрикованій справі “кримських терористів”, та Ірина Довгань, відома за фотографією Нью-Йорк Таймс біля “ганебного стовпа” в Донецьку, виступили на Щорічній нараді ...

Yra_sessyya-748x561
Заручники Кремля розказали ОБСЄ про катування під час незаконного утримання (ВІДЕО)

Геннадій Афанасьєв, засуджений по сфабрикованій справі “кримських терористів”, та Ірина Довгань, відома за фотографією Нью-Йорк Таймс біля “ганебного стовпа” в Донецьку, виступили на Щорічній нараді БДІПЛ ОБСЄ з питань виконання державами-учасницями зобов’язань у сфері людського виміру.

Вони розповіли делегаціям 57 країн-учасниць ОБСЄ про ситуацію із порушенням прав людини в Криму та у створених Росією штучних народних республіках.

Генадій Афанасьєв, один з небагатьох звільнених людей зі списку LetMyPeopleGo, показав членам делегацій  на власному прикладі як в окупованому Криму свобода поступово згортається до рівня тюремної камери, де ризикує опинитися все більше і більше невинних людей.

Ірина Довгань, жертва викрадення та жорстокого поводження батальйону “Восток”, розповіла про побиття та знущання протягом п’яти днів полону в Донецьку та про атмосферу тотального страху і терору, в якій живуть люди у “сірій зоні”.

Живі історії людей, які постраждали від гібридної війни, яку веде Росія проти України практично вибили з-під ніг ґрунт у представників російської делегації, який відразу після виступу Ірини Довгань намагався прочитати повний пафосу традиційний опус про “звірства київської влади”.

Текст виступу Геннадія та Ірини


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

У Підволочиській громаді відкрили молодіжний простір «Знайди себе»

Програма USAID DOBRE закупила для П’ядицької громади агро обладнання вартістю понад 1,2 мільйон

Безкоштовні онлайн-консультації від психологів та психіатрів для мешканців України

Понад 80 громад та ОВА пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

На Рівненщині проводять дослідження щодо булінгу дітей ВПО у школах

Вакансії тижня. Що є нового для громадських активістів та активісток?