Українські студенти-докторанти презентували свої наукові досягнення в Берліні

Переможці Першого конкурсу презентацій докторських дисертацій в Німеччині були оголошені 21 вересня в рамках форуму UkraineLab в Берліні. 21 вересня 2016 року в Берліні відбувся Перший конкурс ...

GUSS
Українські студенти-докторанти презентували свої наукові досягнення в Берліні

Переможці Першого конкурсу презентацій докторських дисертацій в Німеччині були оголошені 21 вересня в рамках форуму UkraineLab в Берліні.

21 вересня 2016 року в Берліні відбувся Перший конкурс презентацій докторських дисертацій. Конкурс відбувся в рамках заходу «Німецько-українська поліфонія наукових інновацій: чути молоді голоси», що був частиною програми форуму українських активістів UkraineLab: поліфонія активізму та дослідження європейськості. Німецько-українське академічне товариство «The Ukraine Network» цим заходом мало на меті підтримати молодих науковців з Німеччини та України і в такий спосіб посилити українсько-німецьку наукову співпрацю.

У фінал вийшли п’ятеро українських PhD студентів, які проводять дослідження у Вільному університеті Берліна, Університеті Люнебурґа, Університеті Дюсбурґа-Ессена, Дармштадтському технічному університеті, а також у Технічному університеті прикладних наук у Вільдау.

Теми 5-хвилинних доповідей варіювалися від ядерної фізики до політології, від права до біотехнологій та матеріалознавства. Журі, що складалося з експертів з різних сфер, визначило два перші місця для найкращих промовців, які представляли сферу природничих наук та гуманітарних, і одне друге місце:

  • Олена Ленчук (Дармштадтський технічний університет, матеріалознавство) за презентацію «Як ми можемо проектувати передові інженерні матеріли?», перше місце.
  • Оксана Гус (INEF, університеті Дюсбурґа-Ессена, політичні науки) за презентацію «Відкриваючи чорну скриньку системної корупції», перше місце.
  • Михайло Думчев (Університеті Люнебурґа, ядерна фізика), за презентацію «Визначаючи субатомарні частки: як ми це робимо і чому це важливо», друге місце.

Переможці отримали цінні книжки від Німецько-українського академічного товариства. Окрім того, перше місце було отримало 1500 EUR, а друге – 500 EUR від Nomad Bioscience GmbH, компанії, що була заснована і очолюється Юрієм Глебою, активним учасником Товариства. На церемонії нагородження одна з переможниць, Оксана Гус поділилася своїм прагненням не тільки вивчати, але й активно підтримувати антикорупційні дії в Україні, переказавши свій грошовий приз у нещодавно створений Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції в Україні (Київ, Україна).

Довідка:

Конкурс наукових робіт був організований Німецько-українським академічним товариством – неприбутковою організацією, створену групою науковців у липні 2016 року в Берліні. Вона була створена для підтримки Міжнародної мережі українських науковців (The UKRAINE Network) у та з Німеччини. Головні цілі Товариства і Мережі: сприяти академічній співпраці з Україною та її інтеграції в Європейську дослідницьку сферу; вдосконалювати знання про Україну за кордоном та навпаки; підтримувати кар’єрний розвиток молодих дослідників; підтримувати реформи в українській науці.

Щоб підписатися на інформаційну розсилку, напишіть на пошту: [email protected]

Подія відбулася в рамках форуму UkraineLab: поліфонія активізму та дослідження європейськості (19 – 22 вересня, Берлін, Німеччина) та була організована у співпраці MitOst e.V. та підтримана Посольством України в Німеччині.

Сторінка програми UkraineLab

Nomad Bioscience GmbH – це біотехнологічна компанія, заснована 2008 року. Компанія розвиває широкий спектр біотехнологічних продуктів. Головний офіс розташований в Мюнхені, Німеччина, дослідницький підрозділ базується в Галле, Німеччина. Nomad Bioscience GmbH має дві субсидіарні компанії: Nambawan Biotech GmbH (Галле, Німеччина) та UAB Nomads (Вільнюс, Литва).

Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції в Україні в Києві, Україна (ACREC) є першим міждисциплінарним освітнім та дослідницьким центром, де корупція вивчається як соціально-політичний феномен. Створений на базі Національного університету Києво-Могилянська академія. Метою діяльності ACREC є проведення міждисциплінарних наукових досліджень, навчання у сфері запобігання та протидії корупції, запровадження короткострокових і довгострокових міждисциплінарних практично орієнтованих програм підготовки фахівців для ефективного управління та розбудови держави в Україні. Центр сприяє поєднанню наукової та освітньої роботи, впровадженню результатів наукових досліджень у навчальний процес та практичну діяльність у сфері запобігання і протидії корупції.

 


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

Розпочався проєкт «Впровадження підходу, інформованого про травму, у громадянській освіті»

Інкубатор демократичних ініціатив розпочинає проєкт зі зменшення випадків мови ворожнечі в країнах Східного партнерства

Види когнітивних спотворень та їхній вплив — на тренінгу про психологічну безпеку журналістів

21 Docudays UA: Саунд­скейпінг пам’яті, низові культурні простори та європейський кіноринок — добірка дискусій DOCU/PRO та DOCU/СИНТЕЗ

Пів тисячі молодих лідерів і лідерок закінчили "Школу молодіжних рад"

Доступ до публічної інформації в ОМС: як зробити так, щоб усе запрацювало?