Громадськість закликає парламент підтримати законопроекти, спрямовані на підвищення енергоефективності будівель

18 жовтня Верховна Рада України розгляне у першому читанні законопроекти №4901 Про комерційний облік комунальних послуг та №4941 Про енергетичну ефективність будівель, які створять умови для ...

157710
Громадськість закликає парламент підтримати законопроекти, спрямовані на підвищення енергоефективності будівель

18 жовтня Верховна Рада України розгляне у першому читанні законопроекти №4901 Про комерційний облік комунальних послуг та №4941 Про енергетичну ефективність будівель, які створять умови для системної термомодернізації.

За словами експертів, загальний потенціал скорочення споживання енергії в Україні становить 32 млрд. тне (50% від нинішнього рівня енергоспоживання). При цьому частка можливого зниження споживання енергії у житловому секторі становить третину від зазначеної цифри. Мінімізація втрат енергії у будинках дозволить значно підвищити їх енергоефективність і зробити вагомий внесок у забезпечення енергетичної незалежності держави.

Саме тому експерти енергетичної групи Реанімаційного Пакету Реформ закликають народних депутатів підтримати ці стратегічно важливі документи, необхідні для реформування комунальної енергетики України. Адже їх ухвалення забезпечить:

1) запровадження повного обліку споживання енергії в країні шляхом встановлення лічильників – перший та необхідний етап для зниження рівня споживання енергоресурсів (законопроект №4901);

2) налагодження системи перевірки та оприлюднення енергетичних характеристик будівель, встановлення нових інструментів для підвищення енергетичної ефективності житлових будівель та бюджетних установ (законопроект №4941).

Важливо також зазначити, що прийняття законодавства про обов’язковий облік тепла та водопостачання, а також енергетичну ефективність будівель є міжнародним зобов’язанням України в рамках Енергетичного Співтовариства та передумовою для подальшої співпраці України з ЄС у сфері енергетики.

Експерти групи Реформа енергетичного сектору Реанімаційного Пакету Реформ

Джерело: Реанімаційний Пакет Реформ.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Мукачево — перше місто в Україні, у якому запрацюють "медіаційні патрулі" у школах

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

У Дніпрі суд зобов’язав комунальне підприємство провести облік дерев у зеленій зоні

Розробка команди з Львівщини увійшла в трійку європейських інноваційних бізнес-проєктів 2024 року

Рух відкритих даних: досвід Великої Британії для транспарентності місцевої влади в Україні

ZDOROVI отримали від МОЗ статус критично важливого підприємства у військовий час