У Рівному закінчився проект “Як українській жінці стати лідером в бізнесі?”

Результати проекту "Як українській жінці стати лідером в бізнесі?", який реалізовувався Громадською організацією «Рівненська федерація малого та середнього бізнесу «Єдність» за підтримки Фонду ...

Картинка на результаты проекта
У Рівному закінчився проект “Як українській жінці стати лідером в бізнесі?”

Результати проекту “Як українській жінці стати лідером в бізнесі?”, який реалізовувався Громадською організацією «Рівненська федерація малого та середнього бізнесу «Єдність» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні

Мета проекту:

  • покращення здібностей та рівень компетенцій жінок у бізнесі;
  • проведення конкурсного відбору найкращих соціальних бізнес-проектів серед учасниць заходів проекту;
  • адвокаційна діяльність ГО “Єдність” направлена на підтримку жінок у сфері малого та середнього бізнесу;
  • формування активного середовища для жінок-підприємниць Рівненщини.

Тривалість проекту: 01.03.2016 – 31.10.2016.

Під час реалізації проекту «Як українській жінці стати лідером в бізнесі?» Громадською  організацією  ”Рівненська Федерація малого та середнього бізнесу ”Єдність” було проведені семінари, котрі об’єднали жінок  єдиною метою: збільшити власні  можливості, посилити лідерські здібності, соціальну незалежність та стати успішною бізнес-вумен.

На протязі квітня – липня 2016 року проводилися семінари для жінок Рівненщини.

Учасниці прослухали семінари, що стосувались чотирьох різних тематик.

Завдяки першому семінару «Жінка–лідер в сучасному світі. Розвиток якостей характеру жіночого лідерства»  слухачки отримали нові знання, вміння, навички щодо розвитку якостей характеру жінки-лідера,  посилення лідерських здібностей.
В результаті проведення другого семінару «Досягнення успіху по-жіночому. Як вистроїти пріоритети в житті та визначити цінності для гармонічного розвитку» учасниці ознайомилися з поняттям “жіночого успіху”, навчились долати кризові ситуації, ефективно планувати власні справи, а також визначати власну зону комфорту та вміти виходити за її межі.

На третьому семінарі «Розвиток своєї власної справи. Механізми підбору персоналу та партнерів, розвиток ідеї» жінки отримали нові знання, вміння та навички в питанні започаткування своєї власної справи. Слухачки ознайомились з поняттями, які необхідно знати успішним бізнес-вумен, зокрема було розвіяно міфи стосовно ризиків  започаткування власного   бізнесу, виведено формулу успішного бізнесу, знайдено безліч нових цікавих бізнес-ідей,  сформульовано умови успішного бізнесу, а також визначено основні цінності та мотиватори на даному шляху.

Останній четвертий дводенний семінар «Як зробити бізнес ефективним? Пошук джерел фінансування. Ефективне бізнес-планування та реалізація соціальних бізнес-проектів»  був присвячений питанню бізнес-планування.  Під час першого дня семінару слухачки ознайомились з питаннями, що розкрили основи ефективного ведення бізнесу, зокрема була обговорена тема вибору та обґрунтування бізнес-ідеї, розглянуто основи бізнес-планування та структуру бізнес-плану, висвітлено основні поняття ринкових відносин: маркетингова стратегія, клієнти, споживачі, конкуренція, ціна товару, система знижок, політика збуту, рекламна діяльність.  Перший день семінару завершився візитом представників найкрупніших банків, котрі детально розповіли про можливості кредитування бізнесу та відповіли на запитання слухачок семінару.

В ході другого дня семінару учасниці ознайомились з основами складання організаційного, фінансового та інвестиційного планів.

Цікавою та змістовною темою для учасниць стало питання правового маршруту становлення бізнесу, а також вибору системи оподаткування.

Заключна частина другого дня семінару представляла собою зустріч з успішними жінками-підприємницями, котрі поділились власним досвідом та відповіли на запитання учасниць.

Слухачки отримали нові знайомства, поділились власним досвідом. На семінарах жінки мали можливість виконувати практичні завдання під керівництвом досвідчених тренерів, отримувати індивідуальні консультації.

Загальні кількість учасників семінарів – 200 учасниць.

У серпні 2016 року ГО «Єдність» було проведено конкурс на найкращу бізнес-ідею в рамках проекту «Як українській жінці стати лідером в бізнесі?». У результаті конкурсу було отримано 51 бізнес-ідею від учасниць проекту.

29 вересня 2016 року відбулося проведення ділової зустрічі на тему «Вільне підприємництво і демократія», де булирозглянуті та обговорені питання становлення та розвитку свободи підприємництва в Україні, а також презентовані отримані від учасниць проекту бізнес-ідеї та нагороджені найкращі 3 бізнес-ідеї.

Переможцями конкурсу з найкращих бізнес-ідей стали:
1. «Центр розвитку для дітей з аутизмом» (Кравчук Галина Володимирівна).
2. «Швейна майстерня з цехом для людей з обмеженими можливостями» (Павловська Ірина Іванівна).
3. «Виготовлення оригінальних будиночків для собак» (Закружевська Олена Олексіївна).

Від імені всієї команди Громадської організації «Рівненська федерація малого та середнього бізнесу «Єдність» висловлюємо щиру подяку представникам Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні за  надану можливість реалізувати даний проект.

Висловлюємо подяку партнерам проекту Рівненському обласному об’єднанню громадян «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» за допомогу  у  реалізації проекту «Як українській жінці стати лідером в бізнесі?».

Особлива подяка усім учасникам проекту, котрі взяли участь у реалізації нашої ініціативи. Наша організація і надалі буде Вас підтримувати і сприяти розвитку жінок-підприємниць.

З вдячністю також відзначаємо роботу інформаційних партнерів за медіа підтримку нашої діяльності в реалізації проекту «Як українській жінці стати лідером в бізнесі?».


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади