Культура + правозахисне кіно = культ права

28 жовтня 2016 р. у Дергачівському районному будинку культури, в рамках виїзного семінару-наради для директорів РБК та керівників управлінь/відділів культури Харківської області відбувся круглий ...

Додано:
kobzar

Docudays UA Kharkiv
Культура + правозахисне кіно = культ права

28 жовтня 2016 р. у Дергачівському районному будинку культури, в рамках виїзного семінару-наради для директорів РБК та керівників управлінь/відділів культури Харківської області відбувся круглий стіл, присвячений налагодженню співробітництва з Мандрівним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA.

Виступ представників Docudays UA на круглому столі

На тему «Фільми Docudays UA як інструмент привернення уваги до актуальних прав людини, підвищення інтересу українського глядача до високопрофесійного документального кіно» перед працівниками культури виступили регіональні координатори Фестивалю – заступник голови «Центру сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв» Ігор Кофман і голова «Центру правових та політичних досліджень «ДУМА» Юрій Чумак.

Вони повідали, що до програми цьогорічного Мандрівного фестивалю, який проходитиме на Харківщині протягом листопада-грудня 2016 року, увійшли фільми-переможці ХІІІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, а також фільми-призери найвідоміших міжнародних фестивалів документального кіно.

Для учасників семінару було продемонстровано ролик Мандрівного фестивалю. Координатори Docudays UA на Харківщині наголосили на тому, що Фестиваль є неполітичним і некомерційним, що вони готові організувати кінопокази та обговорення фільмів у будь-яких великих та малих аудиторіях – там, де будуть глядачі, які бажають подивитися найкращі стрічки світового кінематографу, готові думати та співпереживати.

Юрій Чумак зазначив, що Фестиваль вже співпрацює з низкою закладів культури області. Зокрема, на базі Чугуївської районної бібліотечної системи та при Чугуївській міській бібліотеці для юнацтва працюють кіноклуби Docudays UA. «Завдяки взаємодії культури та правозахисного кіно поширюється єдиний культ, «служитями» якого є сенс бути всім – культ права», – підкреслив правозахисник.

Підсумовуючи, представники Docudays UA закликали працівників культури приєднуватися до правоосвітньої діяльності, привернення уваги до актуальних прав людини та підвищення інтересу українського глядача до високопрофесійного документального кіно.

Зазначимо, що вже 5 закладів культури на Харківщині виявили бажання долучитися до Мандрівного фестивалю Docudays UA.


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

Мистецтво без бар'єрів: у Тернополі людей з інвалідністю залучатимуть до громадських активностей

Її перспектива: погляд жінок на війну та участь у відбудові

Понад тисяча мешканців Бучанського району отримали правову допомогу від Громадського центру сприяння доступу до правосуддя

Як Шацька громада розвиває туризм спільно з місцевим бізнесом та громадським сектором

Роль Street Child в підтримці локалізації гуманітарної допомоги в Україні

Десять проєктних ідей з відновлення та розвитку Шевченківської громади