Індекс демократичності міст – результати дослідження

Проект USAID Ukraine - USAID Україна "Громадяни в дії" презентував результати дослідження - Індекс демократичності міст. Індекс охопив 48 найбільших міст України. Над його проведенням команда ...

індекс демократичності міст

Громадський Простір

Проект USAID Ukraine – USAID Україна “Громадяни в дії” презентував результати дослідження – Індекс демократичності міст.

Індекс охопив 48 найбільших міст України. Над його проведенням команда експертів працювала декілька місяців, аби показати які ж міста найбільше відповідають європейським стандартам відкритості, прозорості та підзвітності міської влади.

Експерти проекту Іван Лукеря, Тарас Случик, Іванна Фединчук, Михайло Шелеп та Микола Яцков проаналізували більше 700 нормативно-правових документів, які регулюють роботу міської влади та інструменти місцевої демократії.

Повні результати звіту по 14 інструментам та методологію дослідження можна прочитати за посиланням.

Джерело: Український незалежний центр політичних досліджень.


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

На невидимому фронті у Дніпрі: як діє ГО «Кризова психологічна допомога в м. Дніпро та області»

Культурні фестивалі для ОГС: ігнорувати не можна долучатися

Розширення 2004: політика згуртованості через 20 років

Пільги на житлово-комунальні послуги для військовослужбовців та членів їхніх сімей

БУР: створюючи простори відбудови, руйнуючи межі

Порятунок «хранителів» коду нації або як під обстрілами вивозили музей Шаповала

  • Gektor89

    Дуже прикро, що Дрогобич опинився у стані аутсайдерів. Рік поспіль тут реалізовувався антикорупційний проект “Інститутом розвитку міста” за рахунок гранту фонду “Відродження”, – прозоріше , на жаль, не стало.Не прозвучало жодне прізвище винуватця у проявах корупції, хабарника чи недоброчесного чиновника.Хоча, як це прийнято у малому місті: всі про всіх знають. А як відомо, корупція має імена та прізвища.

  • Gektor89

    Приємно, що це дослідження не минуло уваги медіа. Досить детально його проаналізував та описав журналіст Володимир Ключак. Гараздів!