У Херсоні відбулась перша зустріч в рамках проекту «Від локальних дій до єдиної країни»

У м. Херсоні 30 січня 2015 р. пройшла перша зустріч в рамках проекту «Від локальних дій до єдиної країни» за підтримки Українського Жіночого Фонду. 20 активних жінок з Н.Каховки, Н.Сірогоз, ...

Херсон
У Херсоні відбулась перша зустріч в рамках проекту «Від локальних дій до єдиної країни»

У м. Херсоні 30 січня 2015 р. пройшла перша зустріч в рамках проекту «Від локальних дій до єдиної країни» за підтримки Українського Жіночого Фонду. 20 активних жінок з Н.Каховки, Н.Сірогоз, Скадовська та Херсона, які подавали свої заявки на участь у проекті отримали вітання та інформацію про діяльність у проекті від громадської діячки, координаторки проекту Олени Микитась.

Метою проекту є створення місцевих політичних платформ жінок Херсонщини та Волині. Проект буде проходити синхронно у м. Херсоні та м. Луцьку із запланованою на квітень зустріччю у м. Одесі на громадському жіночому Форумі «Від локальних дій до єдиної країни», де можна буде ознайомитись із реаліями жінок-активісток інших областей, налагодити сталу співпрацю та обговорити спільні дії між жінками-політиками із різних областей задля виходу із скрутної ситуації у країні.

Протягом лютого та березня жінки м. Херсона зможуть отримати фахові знання та відпрацювати вміння для ведення своєї комунікаційної кампанії, політичної діяльності, власної виборчої кампанії, підвищити рівень обізнаності щодо проблематики прав людини на тренінгах «Депутатська майстерня». Тематику майстерень представили експерти проекту: Ольга Жукова – магістр державного управління, сертифікована експертка з гендерної політики та Наталія Богренцова - експертка з виборчого права та організації виборчого процесу. Експеркою з питань місцевого самоврядування у проекті є Лариса Оленковська – кандидат наук з державного управління ; депутатка Херсонської обласної ради 2006-2010, з 2013- до теперішнього часу; а Юлія Гончар – кандидатка філологічних наук, медіаекспертка з Черкас зможе допомогти жінкам мати особисті телепередачі, тележурнали у он – лайн ТВ.

Також у рамках проекту планується надати інформаційний ресурс відомим жінкам-політикам на місцевих популярних інформаційних ресурсах та поширення інформації про них у медіа.

Під час зустрічі жінки презентували себе та причини, через які вони вирішили йти на місцеві вибори та безпосередньо впливати на покращення життя своєї громади через депутатство – пошук та акумулювання невикористаного потенціалу чинників у районі, які допоможуть у наповненні бюджету, визначення пріоритетності витрат районного бюджету, відсутність прозорого звіту про використані кошти перед громадою, рівень дотримання прав дітей з інвалідністю, відсутність місць для повноцінного сімейного та дитячого дозвілля, погане освітлення вулиць ввечері та інше.

Кожна жінка учасниця проекту – активна, рішуча та дієва!”, – переконані організатори зустрічі.

Проект впроваджується Херсонським обласним центром «Успішна жінка» та Волинською обласною громадською організацією «Гендерний центр» за підтримкою Українського Жіночого Фонду.

Автор : Олена Микитась


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення